Samen met andere ondernemers die oplossingen bieden voor voedselverspilling en MVO Nederland, lanceren we het platform Verspilling is Verrukkelijk. Met dit platform gaan we samen voedselverspilling nog sneller verleden tijd maken.

Alle ondernemers ontwikkelen en verkopen lekkere en mooie producten die gemaakt zijn van ingrediënten die anders zouden worden verspild. Denk aan onze soep van kromme groente, bier van oud brood of zeep gemaakt van sinaasappelschillen.

Niet praten maar doen
We gaan samen laten zien dat het anders kan. Zo gaan we in verschillende winkels het thema op de winkelvloer onder de aandacht brengen en mensen stimuleren om zelf in actie te komen tegen voedselverspilling. Een Verspilling is Verrukkelijk schap krijgt een plek in vier supermarkten, te beginnen bij Jumbo Wageningen. Later dit jaar lanceren we een Verspilling is Verrukkelijk eindejaarsgeschenk en het Verspilling is Verrukkelijk-assortiment zal op steeds meer plaatsen te vinden zijn, waaronder in (bedrijfs)restaurants.

Wie doen er allemaal mee?
Het zijn er nogal wat, dus hou je vast: Instock, Potverdorie!, GRO Mushrooms, BeeBlue, Soupalicious, ThijsTea, de Verspillingsfabriek, Coco ConservenBetuwse Krenkelaar, Yespers, De Lekkere Man, The Ketchup Project, De Tweede Jeugd, De Bokkenbunker, Glorious Bastards, Twisted en natuurlijk Kromkommer!

Vandaag wordt het platform officieel gelanceerd met een brunch voor genodigden bij Instock Amsterdam. Check #verspillingisverrukkelijk voor de laatste updates.

Meer weten? Het persbericht kun je hier vinden of check de splinternieuwe website!