Vandaag in #hoekrombenjij onze collega fruit- en groenteredders Mirjam en Angela van Twisted Jams met hun favoriete Kromkommersoepje: tomatensoep met snoeptomaatjes!

Mirjam en Angela zijn de oprichtsters van Twisted Jams, een duurzaam jambedrijf uit Utreg. Ze wonen in hartje centrum en produceren hun heerlijke jams in Oog in Al. Deze twee Krombassadeurs worden blij van lekker en goed eten. Maar dan wel het liefst in verrassende combinaties, net zoals hun jammetjes!

Waar kennen jullie Kromkommer van?
Kromkommer en Twisted zijn collega fruit- en groente redders. (Whoohoooo)

Wat zouden jullie zijn als je een groente of fruitsoort was?
Een kers. Fris, zoet en met een beetje pit.

Wat doen jullie  tegen voedselverspilling?
Met Twisted maken we iets bijzonders van tweedekans fruit en groenten. Te klein, te groot of te krom… Het kan niet twisted genoeg voor ons! En daar maken we dan verrassende combinaties van zoals: pittige paprika jam, peer-vanille jam en sinaasappel-whisky gelei.

Waarom zouden jullie wel of niet voor kromme groenten kiezen?
Het zou geen keuze moeten zijn! Minstens zo lekker die kromme peren en paprika’s.  ;-)

Wat denken jullie dat er nodig is om tweelingtomaten, kromme komkommers en andere kromme groenten en fruit in het schap te krijgen? Een meewerkend Brussel, minder lobby van de grote producenten en meer toffe initiatieven zoals Kromkommer om consumenten bewuster te maken van de kromheid van het huidige systeem.