WE DID IT!!!! De tweelingkiwi heeft het vandaag geschopt tot de Tweede Kamer. Hiermee staat de nieuwe definitie van kwaliteit voor groenten en fruit op de politieke agenda.

Vandaag vond het voedseldebat plaats in de Tweede Kamer. Tijdens dit debat sloten ChristenUnie, Partij voor de Dieren, D66 en 50 PLUS partij zich aan bij ons pleidooi voor een nieuwe definitie van kwaliteit voor groenten en fruit. Geen focus op uiterlijke perfectie en uniformiteit, maar op een vers, veilig en vooral lekker product. Esther Ouwehand (PvdD) zette dit kracht bij door onze tweelingkiwi aan Minister Schouten te laten zien. De tweelingkiwi is in Europa verboden omdat deze niet mooi genoeg is. 

Minister Schouten heeft in haar reactie twee punten toegezegd. Ze gaat binnen de EU bekijken wat ze kan doen aan de Europese handelsnormen die gericht zijn op uiterlijke kenmerken van groenten en fruit. Ze zal de belemmeringen die er eventueel zijn ter discussie stellen. Ook heeft ze aangegeven dat ze het gesprek aangaat met supermarkten over de “wedstrijd meest perfecte groenten en fruit”.

Uiteraard gaan wij de uitkomsten van dit debat op de voet volgen. Maar stap één op weg naar gelijke rechten voor alle groenten en fruit is gezet whoohoo!

Het debat terugkijken? Dat kan hier. Check ook het bericht dat vandaag verscheen bij de Telegraaf.