Het zal niemand ontgaan zijn; de Russische sancties raken de land- en tuinbouw hard. Vooral kasgroente en peren gingen tot nu toe in grote getalen naar Rusland. Per direct (sinds 7 augustus) mogen zij echter niet meer de grens over. Dit betekent dat er een groot overschot aan groente gaat ontstaan. Wat normaal de vrachtwagen in kon naar Rusland blijft nu op de Nederlandse markt en daar hebben we al heel veel tomaten, paprika’s, peren en ander lekkers. Op zo’n korte termijn een nieuwe bestemming vinden voor al die groente is bijna onmogelijk, met als gevolg dat én de prijzen hard dalen én er groente gedumpt gaat worden.Naamloos

Krom hè?! Wat kunnen wij doen? In ieder geval onze eigen telers steunen. Als we samen extra veel groente en fruit gaan eten én dan ook van Nederlandse bodem. Dan zijn we al een eind op weg. De Belgen zijn inmiddels op Twitter een campagne gestart met perenselfies. Onder de hashtags #toffepeer en #shareapear dragen zij hun steun uit aan de Belgische perentelers. Tof!

Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven, als hier zoveel heerlijks groeit en bloeit. Daarom steunen wij onze telers met de hashtag #trotstomaat. Want wij zijn hartstikke trots op onze telers en helpen ze graag een hapje op weg ;-)

Doe met ons mee! Upload jouw selfie met de hashtag #trotstomaat op Twitter en Facebook en steun onze telers in deze lastige periode. Let’s save some veggies!