Onze Tomatensoep met snoeptomaatjes is inmiddels een echte klassieker. Maar nu is hij er even niet.

Nu vraag je je vast af: maar als het zo’n lekker soepie is, waarom is hij er dan nu niet? Dat leggen we je graag uit.

Minder snoeptomaatjes om te redden
Tomatensoep met snoeptomaatjes wordt gemaakt van overgebleven Nederlandse snoeptomaatjes van Greenco. Waarom deze lekkere tomaatjes overblijven? Omdat vraag en aanbod even niet op elkaar aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als er ineens veel snoeptomaatjes uit Spanje komen. Dan blijven de Nederlandse tomaatjes soms liggen. Maar ook een piek in de productie als het ineens warm is kan voor overschotten zorgen.

In 2016 is er bij onze teler echter veel minder overschot geweest van onze geliefde tomaatjes. Dit heeft onder andere te maken met de enorme hagelbuien die in het voorjaar van 2016 ons land aan deden en een deel van de kassen vernield hebben. Daardoor konden wij ook minder soep maken. Wij maken onze soepen van groente die anders verspild zouden worden. Op het moment dat er geen waste is, maken wij ook geen soep (best logisch toch?).

Komt ie terug?
Goede vraag! In mei barst het Nederlandse tomatenseizoen los. Mochten er overschotten ontstaan, dan gaan we weer soep maken. Maar mocht je nu al heel veel trek hebben in Tomatensoep, dan neemt Tomaat rozemarijn graag het plekje in op je bord. Of natuurlijk één van onze andere lekkere soepen. Want, er zijn nog een heleboel groente die gered moeten worden.