Vandaag in #hoekrombenjij geven wij het erepodium aan Tessa van The Green Happiness! Deze Krombassadeur is naast het delen van gezond, plantaardig en vooral lekker eten ook bewust bezig met het tegengaan van voedselverspilling. Ennehh, ze stemt ook nog eens voor meer diversiteit in het groente- en fruitschap. Goooo Tessa!

Tessa heeft samen met Merel The Green Happiness opgericht. Een platform waar ze zoveel mogelijk mensen willen inspireren om bewuster te leven. The Green Happiness laat zien dat gezond en plantaardig eten ongelofelijk lekker en gemakkelijk kan zijn. En om dit dagelijks met mensen te mogen delen maakt haar erg gelukkig! Nog een paar weetjes over Tessa: van pure chocola, Kromkommer pastinaaksoep, de zon, familie en vrienden wordt ze ook erg blij.

Waar ken je Kromkommer van?
Ik ken kromkommer van de lekkere soepen! En van de acties die ik een aantal jaren geleden voorbij zag komen, o.a. op het Museumplein in Amsterdam.

Wat zou je zijn als je een groente of fruitsoort was?
Een zoetzure, donkerrode kers. Zo eentje die elke taart nét een beetje lekkerder en extra speciaal maakt. Maar ook zonder taart super lekker is.

Wat doe jij tegen voedselverspilling?
Ik maak meestal wat van de restjes in mijn koelkast. En dit zijn vaak verrassend lekkere combinaties! Als ik wel een recept volg, dan gebruik ik altijd de groenten/fruit die ik nog thuis heb liggen of in de supermarkt in de aanbieding zijn of echt rijp zijn. Hier vervang ik dan de receptsuggesties mee. Ook vries ik heel rijp fruit in. Dit is perfect om later smoothies of ijs van te maken!

 

Waarom zou jij wel of niet voor kromme groenten kiezen?
Ik kies voor kromme groente omdat ik tegen voedselverspilling ben en het een goede zaak vind dat er meer diversiteit komt in het groenteschap. Dus niet alleen maar de ”perfecte” groente. Zeker omdat er in smaak geen verschil zit. Daarnaast vind ik het juist ook leuk als groenten verschillende vormen hebben. Hier kun je vooral mee spelen in de presentatie van je gerechten en het maakt de groenten iets ”echter”.

Wat denk jij dat er nodig is om tweelingtomaten, kromme komkommers en andere kromme groenten en fruit in het schap te krijgen?
Gewoon doen. En ook gewoon in het schap met de ”rechte” komkommers. Zodat mensen gewend raken aan het feit dat groenten en fruit in verschillende vormen en maten komen.