In de aanloopweek van de crowdfundingcampagne vond Lisanne vond haar oude liefde terug toen ze het liedje voor het crowdfundingfilmpje in mocht zingen. Wisten jullie trouwens dat dit gebeurde in de studio waar o.a. ook Caro Emerald haar album heeft opgenomen? Hoe cool is dat! Daarnaast mochten de dames hun acteervaardigheden laten zien tijdens de opname van het filmpje. Vinden jullie ook niet dat de super-gekke-groentehelden er super goed op staan?

(1)

Verder stond de aanloopweek in het teken van de Krommunity meet-up. In het hoofdkwartier in Rotterdam (Tropicana) en in Koof te Utrecht werd er flink gebrainstormd door de Krommunity.

(2)

Wat was het fijn om de toffe ideeën te horen en het enthousiasme van de Krommunity te zien!

Na weken van voorbereiden was het op maandag 13 januari dan eindelijk zover: de start van de CROWDFUNDINGCAMPAGNE! En wat voor een start! Op de Horecava mocht Kromkommer de Karel de Vos award in ontvangst nemen!

(3)

Deze award gaat naar “de meest gastgerichte innovatie die de horecaondernemer ondersteunt in zijn bedrijfsvoering en wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet”. Het winnen van de deze prachtige award leverde natuurlijk aardig wat media momentjes op.

(4)

Bij RTL Z Nieuws liet presentator Bart bijvoorbeeld zien dat “een kromme wortel net zo lekker is als een rechte”, bestempelde de Spits 2014 als “het jaar van de kromkommers”, stond er een artikel in de Telegraaf, Elsevier en Algemeen Dagblad en waren de dames te horen op 3FM en radio1. En tot grote verassing werd Komkommer ook nog eens genoemd in NOS journaal!

Maar het feest hield niet op, op 18 januari bleek de eerste €10.000 voor de crowdfundingcampagne opgehaald te zijn! Yeaahhh, wat een mijlpaal! En dat al na 6 dagen!

(5)

Op 19 januari waren Jente en Chantal te gast bij KRO Hemelbestormers en op 22 januari was het alweer tijd voor het volgende feestje: de crowdfundingteller op 50%! Joehoeee!

(6)

Om nog meer potentiële gekke groentehelden te bereiken ging op 23 januari de #kROULETTE actie van start.

(7)

15 mooie tomatenplantjes kregen een naam en werden uitgedeeld binnen de Krommunity. Wat was het leuk om te jullie enthousiasme en liefde voor o.a. #Henk, #Wally, #Doutzen en #Maxima te zien.

(7.2)

Zaterdag 25 januari was een drukke dag. Er werd gedumpsterdived met YFM en Lisanne en Dayenne waren te gast op het Food Passionistas Event waar – mede dankzij het wortelpak ;-) – €195,- werd opgehaald met het verkopen van lootjes. Maar wisten jullie ook dat Franca van Green Passion dit bedrag verdubbelde?!

(8)

En we zouden het bijna vergeten maar er stond ook nog eens een super mooi artikel over Kromkommer in het Noord Hollands Dagblad. Fijn zo’n weekend!

Het weekend erop was al even bijzonder, op 2 februari stonden Jente en Chantal op de biologische markt in Utopia en ging tomatenplantje #Henk – na een weekje door de bewoners van Utopia verzorgd te zijn – mee naar huis met niemand minder dan Rene Froger!

(9)

4 februari werd alweer een mijlpaal bereikt: 5.000 Krommunity members op facebook.

(10)

Wat een enorme mijlpaal weer, 5000 gekke groente fans op facebook. Bedankt voor jullie steun en support!

Op 6 februari werd het Kromkommer oogst seizoen ingeluid toen teler Rene een foto stuurde van de eerste Kromkommer in de kas.

(11)

Super leuk om dit prachtige exemplaar te zien. Dat er maar vele mogen volgen!

18 februari was een wel heel bijzondere dag. Naast een super leuk bezoek aan Tony Chocolonely zette Jente, Lisanne en Chantal hun handtekening bij de Kamer van Koophandel en was Kromkommer was Stichting Kromkommer officieel een feit!

(12)

Tijdens de gehele crowdfundingcampagne was Kromkommer regelmatig in de media te vinden maar dat tomatenplant #Wally op 22 februari een artikel in het AD (“Tomatenplant Wally op tournee in strijd tegen voedselverspilling”) geregeld had was natuurlijk wel heel bijzonder.

(13)

23 februari: Yieehaaaaaa, de soep gaat er komen! Na 42 dagen crowdfunden en de steun van meer dan 700 gekke groente helden is het gelukt: €25.000! (foto 14) Super leuk ook dat Kromkommer de volgende dag op de homepage van Telegraaf.nl terug te vinden is!

(15)

Oke, het doelbedrag mocht dan binnen zijn. Gerust worden kon natuurlijk nog niet. De eindsprint werd op 1 maart ingezet door een heuse guerrilla peper actie op de Rotterdamse Oogst waar bezoekers door Jente en Lisanne getrakteerd werden op een kromme peper en een kaartje, handig in elkaar geknutseld door Rinske en Dayenne.

(16)

De ontwikkeling van de soeplijn liep natuurlijk als een rode draad door de gehele crowdfundingcampagne en op 3 maart was het dan zover: het proeven van de soep! (foto 17) Van alleen de aanblik van de soep wordt toch je al ontzettend blij (wat zien ze er mooi en lekker uit!).

Maar naast de soep zelf, moest natuurlijk ook de verpakking ontwikkeld worden. Fabian van Zwol hielp mee met de heuse gekke groente fotoshoot.

(18)

Donderdag 4 maart, airtime voor Jente, Lisanne en Chantal bij radio 538! De mannen van de Avondploeg kregen van de dames zelfs een sneak preview van de tomatensoep!

(19)

Jullie kunnen het haast niet gemist hebben: op zondag 9 maart was er bij Miljoenenjacht een filmpje van Kromkommer te zien! Krom is het nieuwe recht! Met dank aan Stichting DOEN en de Postcode Loterij.

(20)

En toen begon het aftellen…

(21)(21)  aftellen

Vinden jullie deze gekke groente cijfers van stagiaire Rinske ook zo leuk?!

En toen was het zover, 15 maart 00:00 uur: het einde van de crowdfundingcampagne met een GEWELDIG resultaat van €31.765,-! Ontzettend bedankt voor jullie support Krommunity. Op naar de gekke groentesoepen en delicatessen!

aftellen 1