Maandag 14 juli kwam het Krommies team voor de aller, aller, allereerste keer samen voor een ouderwetse teamdag met een toch wel hoog heidag gehalte. In plaats van een hutje op de hei, zochten wij de rust op in een oud huis uit dat nu dienst doet als modern klooster. Na een rustgevend kopje thee en een versnapering om het lichaam van energie te voorzien, verzorgde yoga-fanaat Jente een intensieve energizer om ook de geest goed wakker te schudden. En dat hadden we nodig, want de rest van de dag zou er natuurlijk hard gewerkt moeten worden.

Om tot nieuwe plannen te komen voor de toekomst, gingen we eerst even terug naar onze roots. Je weet wel, Jente en Lisanne die de afvalbak indoken op een regenachtige dinsdagmiddag en besloten gewoon wat aan voedselverspilling te gaan DOEN! Er is veel gebeurd sinds die tijd en daar mogen we stiekem toch wel een beetje trots op zijn. Maar onze missie ‘Een wereld zonder voedselverspilling’ is nog lang niet voltooid en dat is wat ons samenbrengt. Super goed om te zien dat het team steeds groter wordt en aangevuld wordt met mensen die dit ideaal nastreven. Krommiespower noemen we dat.

Om samen succesvol aan de slag te gaan, wilden we elkaar natuurlijk eerst beter leren kennen. Dit deden we onder anderen met behulp van een groepsrollentest. Hieruit bleek al snel dat we te maken hadden met een hele diverse groep. Onze verschillende interesses en capaciteiten vullen elkaar gelukkig uitstekend aan en daarmee is een mooie basis gelegd om Kromkommer een nog groter succes te maken. Overigens zit de garantie voor vuurwerk onderling er ook in. We moeten het wel een beetje spannend houden toch?

Na het scherpstellen van onze toekomstvisie en de nodige groepsbinding was het tijd voor lunch, met uiteraard onze eigen lekkere soepjes. Daarbij hadden we gezorgd voor de lekkerste dingen, allen afkomstig van lokale winkels die het anders weg zouden gooien. Hoppa! Weer veel lekkers gered. Deze lunch gaf ons voldoende energie om aan de slag te gaan met het middagprogramma dat in het teken stond van onze dromen. Voor Kromkommer, maar ook voor ons zelf. De creativiteit spatte er vanaf; de mooiste creaties ontstonden. Mooi om te zien dat onze idealen in het leven toch eigenlijk heel dicht bij elkaar liggen.

2014-07-14 17.42.36

Het was een vruchtbare, maar vooral ook heel erg leuke dag waarop we veel hebben kunnen lachen en we weer een flinke dosis energie hebben gekregen om samen de schouders er onder te zetten. Hou ons goed in de gaten, want het is weer tijd voor actie in de taxi. Er komt een gave campagne aan… iets met regenboogvlaggen en Kromkommers….. yihaaaaa!

Groetjes Lisa