Zo’n 20% van de pastinaken belandt niet op ons bord. Niet omdat ze niet lekker zijn, maar simpelweg omdat ze niet voldoen aan bepaalde schoonheidsnormen. Daar schreven we eerder al deze blog over. Maar de pastinaak staat hierin zeker niet alleen. Ook bij andere soorten groente en fruit wordt de kwaliteit met name gebaseerd op in hoeverre ze voldoen aan ‘perfecte looks‘.

Krom + recht, dat is pas echt
Om aandacht te vragen voor de bizarre kwaliteitseisen kun je de komende tijd onze hero – de pastinaak – overal tegenkomen. Onder het motto “Krom+recht, dat is pas echt” pleiten wij voor een nieuwe definitie van kwaliteit. Want elke pastinaak die veilig, gezond en vooral lekker is zou gezien moeten worden als topkwaliteit. De drang naar eenheidsworst in het schap mag wat ons betreft best wat minder. Juist diversiteit maakt het schap interessant!

Onze campagne is deze week te zien op 685 (o yeah) digitale schermen door heel Nederland. Hoe cool! Zo hopen wij nog meer mensen fan te maken van echte groente.
Op 20 juni geven wij de campagne een vervolg op het Binnenhof in Den Haag. Op het ‘Krom Pastinaak Festijn op het Plein‘ kan door heel (politiek) Nederland pastinaken gered worden. Red jij mee?

Krommunity rocks!
Tot slot nog even een hele dikke DANKJEWEL voor de liefste partners in crime Yune & ExterionMedia die deze toffe campagne voor ons hebben mogelijk gemaakt.

P.S. Wil je onze campagne in het echt spotten? Check bijvoorbeeld de middentunnel of de IJpassage op Amsterdam CS of het Stadshart in Amstelveen.