Blijven rollen!

De afgelopen week is ons land voorzien van een mooi laagje sneeuw. Dat betekent: sneeeuwballengevecht! Met Kromme Voornemens proberen we ook een sneeuwbal te maken. Een HELE GROTE! Door te blijven rollen wordt de sneeuwbal steeds een beetje groter… en groter…. en groter.

Benieuwd naar onze sneeuwbal-rol-acties van de afgelopen weken?
We vragen anderen om te koken met de afvalproducten van Kromme Voornemens. Dan zie je opeens dat zo’n afgekeurd product nog prima bruikbaar is en heerlijk smaakt! We hebben zelfs gekookt met een culinair recensent van een grote Nederlandse krant (aankondiging volgt!).

Als we zelf ergens zijn waar we niet ons eigen eten kunnen eten of zelf kunnen koken, zorgen we er altijd voor dat we ‘cheat-compensatie-materiaal’ bij ons hebben. Simpel gezegd: wat je zélf niet aan waste kunt eten compenseer je door iemand anders producten te geven die afgekeurd zijn, maar nog gewoon eetbaar zijn. Zo namen we een lekker stuk biologisch vlees mee voor de gastvrouw op een verjaardag en werd bij een etentje thuis de maaltijd gecompenseerd met een zak krentenbollen en een zelfgemaakt soepje voor het hele gezelschap. Check hieronder de beelden van hoe wij andere betrekken bij het verminderen van voedselverspilling met onze Kromme Voornemens: