Joehoe! We luiden het weekend in met de Communicatiekampioen van Seepje: Melanie. Deze Krombassadeur redt graag kromme groente met onze soepies. Zo zijn de pastinaaksoep en tomatensoep met snoeptomaatjes haar favo’s. Lees snel verder om erachter te komen hoe en waarom Melanie Krombassadeur is geworden!

Als Communicatiekampioen bij Seepje vertelt Melanie aan iedereen over de voordelen van natuurlijke wasmiddelen. Melanie praat de wereld schoon! Verder wordt ze heeeel blij van tijd doorbrengen met haar vriendinnen, lekker buiten zijn om lange wandelingen te maken of te fietsen én om nieuwe plekjes te ontdekken.

Waar ken je Kromkommer van?
Seepje en Kromkommer zijn ongeveer tegelijk gestart met sociaal ondernemen en we hebben zo nu en dan contact. Ik vind het leuk om te zien welke stappen jullie zetten en we steunen uiteraard elkaars missie! Toch kwam ik voor het eerst echt in aanraking met Kromkommer tijdens een van jullie soep reddingsacties vorig jaar. Dit vond ik zo’n eerlijke, leuke en positieve actie dat ik toen ook voor team Seepje een aantal dozen kwam redden. En dat kwam goed uit, want het was die week mijn taak om lunch te organiseren bij ons team. Dit hebben we toen gedaan met jullie wortelsoep en iedereen was enthousiast!

Wat zou je zijn als je een groente of fruitsoort was?
Een tweebenige wortel! Sinds jullie crowdfunding voor krom speelgoed ben ik stiekem fan geworden van Meneer Tweebeenpeen, die is gewoon super stoer…

Wat doe jij tegen voedselverspilling?
Ik vind het altijd heel moeilijk om op zondag al te bepalen wat we de rest van de week gaan eten, vooral omdat het niet altijd loopt zoals gepland. Maaltijden plan ik daarom nooit vooruit en ik doe onbewust ook niet te ruim boodschappen. Dus, dat is stap 1: we hebben nooit een bomvolle koelkast. Verder probeer ik om de restjes die over zijn te verwerken in andere gerechten. Super makkelijk en waarom zou je het niet doen?

Waarom zou jij wel of niet voor kromme groenten kiezen?
Ik zou voor kromme groenten kiezen omdat ze gewoon 100% bruikbaar zijn en net zo goed van smaak. En daar moeten we anderen van overtuigen!

Wat denk jij dat er nodig is om tweelingtomaten, kromme komkommers en andere kromme groenten en fruit in het schap te krijgen?
Er is een stukje bewustwording nodig, maar de consument moet ook een beter beeld krijgen van de productie van groente en fruit. Er moet een soort overtuiging komen waarbij de consument kan inzien dat de kwaliteit van een kromme komkommer ook gewoon heel goed is. En dan denk ik aan een grote proeverij of aan een krom restaurant (hoe cool zou dat zijn?).