Om aandacht te vragen voor voedselverspilling én om te laten zien dat we juist samen tot een oplossing kunnen komen lanceren we vandaag samen de Rescue Room.

Kromkommer, Instock en Too Good To Go zijn alledrie sociale ondernemingen die voedselverspilling aanpakken. Dit doen we ieder op een andere plek in de voedselketen, variërend van boer tot bord. Wij geloven in de kracht van samenwerking in de keten om zo verspilling op te lossen. Daarom hebben we de krachten gebundeld om met de Rescue Room zoveel mogelijk mensen te bereiken. En omdat er nog steeds veel voedsel wordt verspild, is het doel van dit spel niet om zelf te ontsnappen, maar vooral om zoveel mogelijk eten te laten ontsnappen aan een toekomst in de vuilnisbak; the rescue is on!

Hoeveel eten red jij in 20 minuten?
In de Rescue Room word je uitgedaagd om binnen 20 minuten zo veel mogelijk eten te redden door puzzels en raadsels op te lossen. Hoe beter je dat doet, hoe meer eten je redt. Degene met de hoogste score mag zich met trots de opper-redder noemen. Maar omdat iedere deelnemer een positieve bijdrage levert, krijgt iedereen na afloop een tasje geredde groente afkomstig van teler Martin Topper en van Instock. Die groente kunnen thuis omgetoverd worden tot een lekker soepje of ander maaltje.

Waar en wanneer
De Rescue Room gaat op 29 en 30 april van start bij het Instock Restaurant in Utrecht. Op 1 en 2 mei verhuist de Rescue Room naar Instock Amsterdam en op 3 en 4 mei kan er groente gered worden bij Instock Den Haag. Dagelijks is de Rescue Room geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Op 4 mei is de Rescue Room open van 12.00 tot 17.00 uur. Een ticket kost 12 euro en koop je een dag van tevoren via de app van Too Good To Go. Er zijn twee rondes per uur, dus je vindt altijd wel een gaatje in je agenda om te komen. 

Uniek in Nederland
Het is de eerste keer dat in Nederland een escape room ontwikkeld is gericht op het thema voedselverspilling. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zorgt met de stichting Samen Tegen Voedselverspilling dat de Rescue Room zelf ook een duurzame toekomst heeft. Toine Timmermans, directeur Samen Tegen Voedselverspilling: “In samenwerking tussen de initiatiefnemers en Samen Tegen Voedselverspilling wordt de Rescue Room de komende jaren vaker ingezet om nog meer mensen te inspireren en te motiveren tot verspillingsvrij gedrag”.

Scoor jouw tickets nu!
Tickets zijn verkrijgbaar via de app van Too Good To Go & via WeTickets. En: laat weten dat je erbij bent in het facebook event.