Whoohoooo, onze allereerste Krombassadeur in #hoekrombenjij is Charlotte Heine van Potverdorie! met haar favoriete Kromkommer soepje: bietensoep. 

Samen met Joep Weerts is Charlotte Heine eigenaresse en oprichtster van Potverdorie! Ze maken heerlijke jams en chutneys van groente en fruit dat overtollig is. Ennehh… een weetje over Charlotte: ze wordt blij van goed gevulde potten jams en chutneys aan het einde van een lange dag hard werken! 

Waar ken je Kromkommer van?
Van de lekkere soep natuurlijk! Maar ook omdat we elkaar als ondernemers steunen in meer recht voor “krom”.

Wat zou je zijn als je een groente of fruitsoort was?
Een salade gemaakt van allerlei overgebleven stukjes die nog lekker zijn: smaakvol, kleurrijk, culinair en creatief. Iedere hap smaakt anders.

Wat doe jij tegen voedselverspilling?
Met Potverdorie! zetten we ons heel direct in tegen verspilling en ook privé werkt dat enorm door. We maken tosti’s van oud(er) brood, pastasaus van restjes groente, soep van minder mooi geworden groenten, moes van rimpelfruit, rijstepap van teveel gekookte rijst et cetera. Minder verspild smaakt beter! 

Waarom zou jij wel of niet voor kromme groenten kiezen?
Ik zou zeker voor kromme groenten kiezen omdat de smaak precies dezelfde is als van recht. Mensen zien er toch ook niet allemaal hetzelfde uit?

Wat denk jij dat er nodig is om tweelingtomaten, kromme komkommers en andere kromme groenten en fruit in het schap te krijgen?
Tuinen bij scholen of bij bedrijven waar kinderen/werknemers zelf kunnen tuinieren. Door te laten zien hoe groente en fruit groeit wordt duidelijk dat er niet één gelijk is in grootte, vorm of kleur.