World Food Festival

Projectomschrijving

18 september t/m 27 oktober 2013

World Food Festival presenteert 5 weken alles over eten

Het World Food Festival presenteert eten op zijn Rotterdams. Van Rotterdamse gehaktbal tot culinair huzarenstuk en van stadsboer tot streetfood. Ruim vijf weken lang laten horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topkoks zien, horen en proeven wat de stad schaft. Het festival spreidt zich uit over de hele stad en de haven. Kloppend hart is het Museumpark met het Future Food House.

Kromkommer organiseert tijdens het World Food Festival verschillende activiteiten, waaronder een wereldrecordpoging koken met waste en ‘gekke groente op de kaart’.

Food for thought
Met grote en kleine events, markten, proeverijen, workshops, interactieve tentoonstellingen, stadsroutes en havenexcursies brengt het festival de bezoekers in aanraking met de volledige voedselketen. Het programma gaat in op culinaire trends en de nieuwste ontwikkelingen in de voedselindustrie, heeft aandacht voor wereldvoedselvraagstukken, de invloed van voeding op de gezondheid en lokale initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie. Het veelzijdige programma van het World Food Festival gaat verder dan de smaakpapillen en biedt ook ‘food for thought’.

Innovatie en echt Rotterdams
Het Future Food House in het Museumpark wordt de centrale plek van het festival en biedt een spannende blik op de toekomst van voedsel met onder meer ‘culinaire jamsessies’ tussen topkoks. In het uitgebreide programma valt verder het openluchtfestival ‘Rotterdamse Kost’ op. Tijdens dit event rondom ‘echt’ Rotterdams eten kom je de hele wereld tegen. Met bestaande evenementen wordt samengewerkt, zo is de eerste editie van horecavakbeurs ‘Gastvrij Rotterdam’ tijdens het World Food Festival.

Meer informatie: www.worldfoodfestival.nl