No waste diner JonkerFrans

Projectomschrijving

24 augustus 2013

Jonkerfrans is een huiskamer vol creatieve momenten en onvergetelijke ontmoetingen.

Sinds 1 januari is 2013 is in het centrum van Rotterdam een nieuwe pop-up locatie te vinden. In een voormalig winkelpand biedt Jonkerfrans een tijdelijke ontmoetingsplek voor creatieve geesten, sociale dieren, ambitieuze ondernemers, Bourgondische levensgenieters, enz.

Jonkerfrans organiseert diverse momenten waarin uiteenlopende disciplines tot uiting komen, zoals film, beeldende kunst, eten & drinken, fashion en muziek. Activiteiten kunnen variëren van expositie tot proeverij, van workshop tot kinderkleding-ruilmiddag.

Op zaterdag 24 augustus 2013 is organiseert Jonkerfrans een huiskamerdiner in samenwerking met Kromkommer. Zo’n 5 tot 10% van de groenten wordt nu verspild vanwege hun ‘looks’, terwijl ze mínstens zo lekker smaken. Kromkommer zorgt ervoor dat de kromme komkommers en tweebeenwortels gewoon weer op ons bord belanden. Maar ook de verspilling bij retail en groothandels wordt aangepakt, bijvoorbeeld door het gebruiken van deze producten in zogenaamde no-waste diners. Zo wordt waardeloos weer waardevol. Jonkerfrans vindt dit een geweldig initiatief en stelt met veel liefde en plezier een smakelijk menu samen van van unieke producten die ook een mooi bord verdienen. #nowaste

Meer informatie en aanmelden: https://www.facebook.com/events/300318540113652/