Werd Plus in januari nog massaal op de vingers getikt omdat ze een verkeerd signaal afgeven met hun versgarantie commercial, nu lijkt het dat ze hun leven al snel gebeterd hebben.

Donderdag verscheen een persbericht waarin Plus bekend maakt dat op 1 mei twee nieuwe verse producten geïntroduceerd worden: een tomatensoep en tomatensaus  – gemaakt van tomaten, uien en wortelen die anders achter zouden blijven in de schappen van Plus. Geredde groente dus! De koelverse producten worden gemaakt door Hutten en zullen tijdens de testperiode 0,99 cent kosten. Het is een proef die start in 13 winkels. Na de testperiode kunnen zowel het aantal locaties en het aantal producten uitgebreid worden. Goed nieuws!

Dat Plus hiermee bezig is, is voor ons niks nieuws. In de beginperiode van Too Good To Waste werkten wij al samen met Bart Groesz van Plus Rozenburg, een voortrekker van dit project. Wij wilden toen een gazpacho gaan maken van tomaten die overbleven in de Plus. Dat bleek toen (nog) geen haalbare zaak. Een gazpacho van overgebleven snoeptomaatjes van telers was toen het alternatief. Super dat het Plus nu wel gelukt is.

Het is heel gaaf dat een grote retailer deze stap zet en daar ook over durft te communiceren. Zonder bang te zijn voor een reactie van de consument die “angstig” zou zijn voor de kwaliteit van gekke tomaten. Echter is het dan wel een beetje vreemd dat Plus hun naam niet op de verpakking zet. Als je trots bent op het product en deze ontwikkeling dan wil je dat toch van de daken schreeuwen? Die stap lijkt dan toch iets te groot. Ze zijn daarin overigens geen uitzondering. Ook AH lijkt huiverig om hun naam op de doos Buitenbeentjes te vermelden. Toch bang voor de invloed op hun vers-imago?

Wij krijgen veel opmerkingen van mensen die vragen of wij er nu een “conculega” bij hebben. Wij spreken liever van een partner in crime. Dit is juist ons doel: wij willen anderen inspireren om ons te volgen. Om voedselverspilling aan te pakken in de eigen keten. En het verhaal te vertellen. Deze stap van Plus is voor ons dan ook een waar impactmomentje. Die gaat aan de muur!

Dat betekent overigens niet dat wij niet even met onze ogen zaten te knipperen toen we zagen dat de verpakking wel heel erg op ons eigen kindje lijkt. Maar laten we het erop houden dat Plus gewoon een grote fan van Kromkommer is. Dat snappen wij wel ;-) Het lijkt ons in elk geval leuk om Plus te helpen om van hun geredde groentelijn een nog groter succes te maken.

Beste Plus, Join our Krommunity!

plus tomatensoep