Radar onderzocht wat de consument vindt van kromme groente en fruit. En wat blijkt: de consument is helemaal klaar voor krom!

Het online onderzoek van tv- en radioprogramma Radar is door 30.000 (!) mensen ingevuld. Van de respondenten gaf maar liefst 92% aan de vorm van groente en fruit niet belangrijk te vinden. 48% vindt het (totale) uiterlijk van groente en fruit onbelangrijk. Ook is 49% bereid dezelfde prijs te betalen voor krom als voor recht. Wooooow!

Kromme groente en fruit zijn hot en dit onderzoek laat zien dat een groot deel van de consumenten bereid is kromme groente en fruit te kopen en daar ook voor wil betalen. Daarom roepen we op tot versoepeling van de schoonheidseisen zodat het winkelschap een afspiegeling wordt van wat de natuur ons geeft. Het is tijd voor een nieuwe definitie van kwaliteit.

Omarm jij ook krom? Deel dan onderstaande afbeelding op social media en vraag in jouw winkel naar kromme groente en fruit! #ikomarmkrom


Meer weten?
Meer lezen over kromme groente kan hier. Het onderzoek van Radar kun je hier vinden. En wil je weten wat jij nog meer kan doen om samen met ons van krom het nieuwe recht te maken? Kijk dan op deze pagina.

>>>> Chantal zat aan tafel bij NPO radio 1 om te kletsen over het onderzoek. Benieuwd naar het radiofragment? Hier luister je ‘m terug.