Yes!  We mogen weer een nieuwe kromme groente soep toevoegen aan ons assortiment. Hoi Pastinaaksoep! 

Sinds deze maand redden we pastinaken. En dat is hard nodig. Zo’n 20% van de pastinaken belandt niet op ons bord. Niet omdat ze niet lekker zijn, maar simpelweg omdat ze niet voldoen aan bepaalde schoonheidseisen. Te kleine of te grote pastinaken, pastinaken met een plekje of meerdere beentjes. Ze hebben één ding gemeen – ze komen niet door de strenge schoonheidskeuring. Maar de natuur maakt nu eenmaal geen eenheidsworst. En juist die diversiteit is zó leuk!

De telers
Wij gaan er alles aan doen om te zorgen dat deze bizarre schoonheidseisen van tafel gaan (daarover later meerrrrrr). Tot die tijd redden wij de pastinaken van hun enkeltje veevoer of biovergister. Wij kopen de lekkere pastinaken in voor een eerlijke prijs bij telers Jan & Sam en Martin. Hier lees je veel meer over deze helden.


In de pan

Inmiddels zijn de eerste soepjes gemaakt in onze soepfabriek. En dat is altijd spannend. Want zouden ze net zo smaken als dat de Krommunity bepaald heeft dat ze zouden moeten smaken? Gelukkig kunnen wij volmondig JA zeggen. De soep is heerlijk zacht van smaak met een klein vleugje fris zoals pastinaak hoort te zijn. Je kunt ze nu vinden bij onze verkooppunten. Check hier welke winkel het dichtste bij jou in de buurt zit. Red mee!