Yihaaaaa, vandaag in #hoekrombenjij is het de beurt aan Merel van de Groene Meisjes met haar favoriete Kromkommer soepje: tomaat rozemarijn!

Onze Krombassadeur Merel Wildschut is eigenaresse van de Groene Meisjes en schrijft over álles wat je leven een beetje leuker en groener kan maken. Een blog vol met groene inspiratie dus! Daarnaast luistert ze heel veel podcasts, leest ze boeken, is ze heel graag buiten, reist ze veel en drinkt ze graag wat biertjes met vrienden. 

Waar ken je Kromkommer van?
Kromkommer is één van de eerste initiatieven die ik tegenkwam in mijn zoektocht naar manieren om minder voedsel te verspillen. Dan hebben we het alweer over jaren geleden, maar ik ben nog steeds fan!

Wat zou je zijn als je een groente of fruitsoort was?
Ik denk dat ik een gezellig pompoentje zou zijn. Zo’n lekker veelzijdige groente, waar je alle kanten mee op kunt.


Wat doe jij tegen voedselverspilling?

Zoveel mogelijk: alleen kopen wat ik nodig heb, groenten en fruit zorgvuldig bewaren, restjes invriezen, enzovoorts. En overkoepelend: ik ben op dit moment met een onderzoek naar voedselverspilling bezig, want er komt een Groene Meisjes podcast reeks over dit onderwerp aan. Uiteraard ook met Kromkommer erin! :-)

Waarom zou jij wel of niet voor kromme groenten kiezen?
Ik zou wél voor kromme groenten kiezen omdat ik het ten eerste wel aandoenlijk vind als een groente niet perfect is. Ben ik zelf immers ook niet ;-) En daarbij komt dat iedereen nu toch inmiddels wel eens weet dat die groenten precies hetzelfde smaken? Onzin om er niet voor te kiezen!

Wat denk jij dat er nodig is om tweelingtomaten, kromme komkommers en andere kromme groenten en fruit in het schap te krijgen?
Ik denk dat het belangrijk is dat we als consumenten laten zien dat wij helemaal níets tegen kromme groenten hebben. Dus dat we ze juist massaal kopen. En dat we bijvoorbeeld aan winkeliers vragen waarom er alleen maar perfecte groenten in de schappen liggen. Als we niks vragen, kunnen winkeliers ook niet weten dat we die groenten graag willen. Verder helpt het denk ik wel als influencers een duit in het zakje doen, door te laten zien dat zij ook bereid zijn om hieraan mee te werken.