Lieve Krommunity,

We hebben belangrijk nieuws en vallen maar meteen met de deur in huis. Lisanne gaat deze zomer Kromkommer verlaten. Wie Lisanne is, behoeft voor velen van jullie geen toelichting. Voor de nieuwe volgers onder ons: Lisanne is met Chantal en Jente (die tot 2014 bij Kromkommer werkte) één van de drie oprichters van Kromkommer. Ze zet zich sinds 2012 in voor de missie om van krom het nieuwe recht te maken. Wij zochten naar de beste manier om jullie het nieuws te vertellen. Daarom hebben we besloten een kijkje in onze ziel te geven.

_35A1601-b-sLisanne: “Het loslaten van je bedrijf, je team, wat je hebt opgebouwd en mijn buddy Chantal… dat doe je niet zomaar. Ik kan je vertellen, een stap terug doen is echt geen makkelijke beslissing. Maar een aantal keer in je leven kom je op een punt dat je weer even heroverweegt waar je staat en misschien wel alles om wil gooien. En daar geen aandacht aan besteden is dan eigenlijk geen optie. Na een lang proces van het zoeken naar antwoorden op vragen als: waar wil ik heen, wat wil ik doen en op welke manier wil ik van waarde zijn voor mijn omgeving, kwam ik tot de conclusie dat ik een nieuw pad wil gaan bewandelen. Ondanks hoe bijzonder, avontuurlijk en waardevol het Kromkommerbestaan ook is.

Jullie vragen je vast af, wat ga je doen? Ik wil heel graag meer doen met mijn passie voor mensen en hun ontwikkeling. Het geeft me energie als ik een positieve impact kan maken door mensen te helpen ontwikkelen en hun talenten te benutten. Om meer met die passie te kunnen doen moest ik (helaas) over de grenzen van Kromkommer heen gaan kijken. Uiteindelijk vond ik wat ik zocht in een functie als talentadviseur bij een grote organisatie waar ik een talentenprogramma mag gaan runnen.

Afscheid nemen is nooit makkelijk natuurlijk. De band die mede-Krommie Chantal en ik hebben is heel speciaal en maakte het extra moeilijk om deze stap echt te gaan nemen. Maar zoals juist zij mij de afgelopen periode steeds heeft gezegd: je kan alleen écht de juiste dingen doen als je je gelukkig voelt. Ik ben ook heel trots dat Chantal samen met alle Krommies het Kromkommer-avontuur gaat voortzetten.”

chantalChantal: “Ondanks het vertrek van Lisanne heb ik er geen moment aan gedacht om met Kromkommer te stoppen. De missie is wat mij dagelijks drijft om keihard te werken en het verschil te maken. In veel start-ups gebeurt dit, maar ik hoopte dat het bij ons anders zou gaan. Lisanne en ik waren samen 1+1=3. We begrijpen elkaar door en door, vullen elkaar altijd perfect aan en zijn een ijzersterk team. De beslissing van Lisanne om wat anders te gaan doen doet daarom ook pijn. Ik had het zó graag anders gewild. Echter zie ik heel goed in dat het soms zo gaat in het leven. Het allerbelangrijkste is dat je gelukkig bent met wat je doet. Dat gun ik Lisanne ook.

We zijn al een aantal maanden bezig geweest om het vertrek goed voor te bereiden. Het staat niet tussen ons in, we hebben zelfs juist veel steun aan elkaar. En gelukkig heb ik veel steun van de mensen om ons heen. Het Kromkommerteam is fantastisch en veel mensen dragen Kromkommer een warm hart toe. Ik ben ervan overtuigd dat we hier nog sterker en doelgerichter uit zullen komen. We hebben nog zoveel dromen en ambities. En die gekke groente gaan het schap in!”

Lisanne: Kromkommer is een grote rollercoaster geweest waar ik al mijn tijd en energie in heb gestopt en ik ben trots op de impact die we tot nu toe hebben gecreëerd. Ik voel me een rijk mens door dit avontuur, de bijzondere samenwerking met alle Krommies, het supermooie netwerk van partners, adviseurs, ondernemers, duurzaamheidshelden en natuurlijk onze fans! DANK JULLIE WEL. En ja, jullie weten het hè: eens een krommie, altijd een krommie.”

Zoooooo dat is eruit! De komende tijd wordt spannend, maar gaan we ook vol vertrouwen tegemoet. We hopen dat jullie ons zullen blijven steunen met alle liefs en goeds dat we tot nu toe van jullie hebben mogen ontvangen op de weg naar een wereld zonder voedselverspilling.

Liefs,

Chantal en Lisanne

p.s. wil je nog iets kwijt na het lezen van de blog, mail ons dan op chantal @ kromkommer.com / lisanne @ kromkommer.com