Vandaag, op de eerste dag van de Verspillingsvrije Week hebben wij leuk nieuws: ons lespakket ‘Red de Krommies’ voor groep 5 en 6 is bijna klaar! We zijn achter de scherm druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten en we kunnen niet wachten om samen met jou aan de slag te gaan.

Over Red de Krommies
Red de Krommies is een lespakket voor kinderen van groep 5-6 over de verspilling van kromme groente en fruit. De kinderen leren op een speelse manier waarom kromme groente en fruit niet in de supermarkt ligt terwijl het wel vers, veilig en lekker is. Ook gaan de leerlingen op onderzoek uit om te ontdekken wat er moet gebeuren om deze vorm van verspilling tegen te gaan. Check onderstaande trailer voor een sneak peek of surf naar www.reddekrommies.nl voor meer info. 

Red mee!
Wil jij samen met je klas Keesje Krom, Thea Tomatenhart, Meneer Tweebeenpeen en Karel Appel redden van de verspilling? Laat dan op deze pagina je e-mailadres achter. Wij laten je weten wanneer het lespakket klaar is en het redden kan beginnen.

Ken je toffe basisscholen, meesters en juffen? Vertel ze over ons lespakket! Zo kunnen we samen zoveel mogelijk kids fan maken van krom.

‘Red de Krommies’ is ontwikkeld i.s.m. Wetenschapsknooppunt Universiteit Utrecht en met financiële steun van Stichting Albron, Stichting Cherry en Stimuleringsfonds Rabobank Utrecht. *Video: REDRUM *