Op 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, starten wij een crowdfundingcampagne om alle kinderen kennis te laten maken met de schoonheid van krom. Wij lanceren een houten kromme groente en fruit speelset!

Wij geloven dat al het groente en fruit, krom of recht, evenveel smaaktalent heeft. Ons doel is om het groente- en fruitschap een afspiegeling te laten zijn van wat de natuur ons geeft en zo de verspilling van kromme groente en fruit tegen te gaan. Om ervoor te zorgen dat iedereen kromme groente en fruit gaat omarmen, is het belangrijk dat mensen weten dat de kromme producten bestaan én dat ze net zo lekker zijn als de rechte exemplaren. Bij wie kun je daarmee beter beginnen dan bij kinderen?

De kromme groente en fruit speelset
Maak kennis met Meneer Tweebeenpeen, Krommie de Kromkommer, Thea Tomatenhart, Karel Appel en Pieter Peer. Deze kromme helden spelen de hoofdrol in de houten kromme groente en fruit speelset die wij samen met OKU Goed Spelen en duurzaam speelgoedbedrijf Plantoys hebben ontwikkeld. Plantoys maakt speelgoed van het hout van Thaise rubberbomen die geen rubber meer produceren. Van het zaagsel van dit hout wordt het Kromkommer speelgoed gemaakt. Dubbel no-waste dus!

Doe nu mee met onze crowdfunding!
Wij geloven dat als je verspilling wilt aanpakken, dit alleen kan door samen te werken. Daarom zetten wij onze Krommunity (jou!) in om ons doel te bereiken. In 2014 lanceerden wij onze lijn kromme groente soepen met behulp van crowdfunding. En ook nu hopen wij dat jullie ons opnieuw willen helpen om de lancering van dit project een succes te maken.

Ga nu naar onze campagne en scoor jouw speelset of doneer er eentje aan Stichting Kinderen van de Voedselbank. Meedoen kan tot en met 7 november 2018.

>>> Hoe reageren kids op het speelgoedsetje? Check dit item van EditieNL!