Wij fantaseren er al jaren over. Hoe cool zou het zijn als gekke groente gewoon in de winkel te koop waren? Exact één jaar na de introductie van onze soepen is het zover: Kromkommer opent de eerste gekke groente winkel van Nederland. Van 18-31 mei kun je ons vinden in Utrecht! De winkel is dus tijdelijk – een heuse Pop-Op – maar daarom niet minder groots.

Hoog Catharijne
Vorige week kregen wij het verlossende woord: de locatie van onze Pop-Op is bevestigd! We hebben een plek gekregen in Hoog Catharijne, vlak naast de AH. Lekker centraal en de trein komt er praktisch voorrijden. Hoe gaaf! Het is misschien niet de mooiste plek van Nederland, maar wel helemaal krom. Door de verbouwing van het complex staan er regelmatig plekken leeg. Zonde om die niet te gebruiken toch? Dus trekken wij er twee weken in!

#krompopop
Op het moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen. De Kromkommer Pop-Op Shop (hashtag #krompopop) is een plek waar je het verhaal van de gekke groente in levende lijve kunt beleven. En uiteraard kun je er ook de lekkerste gekke groente van Nederland ter plekke redden. Tweebeenpenen, overgebleven tomaten en gekke peren. Yum! Daarnaast vind je er Kromkommersoepjes, gekke groente sapjes, broodjes met gekke groente beleg en de mooiste Kromme, groene gadgets. Als Kromme kers op de taart is niet alleen de winkelruimte gered van de verspilling: vrijwel alles in de winkel is gered of hergebruikt. Oh yeah!

Koele Soep
De #krompopop is ook een plek voor ontmoetingen. Telers komen vertellen over hun product, retailers delen hun visie op voedselverspilling en we organiseren workshops en lezingen voor en door de Krommunity (voor jou dus!). Als klap op de vuurpijl lanceren we op de verjaardag van onze soepen (25 mei) de nieuwste gekke groente soep: Koele Soep. En ooh oh oh wat is die lekkerrrrrr! Kom jij proeven?

We need you Krommunity!
Er is nog maar 1 ding dat ontbreekt: jij! Wij vinden het fantastisch als jullie massaal langskomen in onze Pop-Op Shop en komen genieten van al het moois en lekkers. Meld je hier alvast aan via het Facebook-event en laat weten dat je er bij bent. Vergeet niet ook zoveel mogelijk mensen uit te nodigen! Het programma met sprekers, workshops en veel gezelligheid kun je hier vinden.

Last but not least
Voor de #krompopop zijn we nog op zoek naar verschillende materialen. Check hier de lijst. Wie weet kun jij helpen? En natuurlijk zijn we op zoek naar veel vrijwilligers die ons komen helpen om van de Pop-Op Shop een succes te maken. Meedoen? Laat het ons hier weten!

>>>>> Het persbericht kun je hier vinden.

 

De Kromkommer Pop-Op Shop: zorg dat je er bij bent en maak samen met ons van krom het nieuwe recht!

fb cover def