Eten verbindt, eten verandert

Kromkommer was op zondag 20 januari aanwezig op de allereerste kick-off van de Youth Food Movement Rotterdam. Op een prachtige locatie – het museum Boijmans van Beuningen – mochten we met een mooi team een Eat-In organiseren als de aftrap voor de Rotterdamse tak van de YFM. Kromkommer was betrokken bij de organisatie van dit event.

YFM verenigt jonge consumenten, chefs, boeren, producenten, studenten & beleidsmakers en werkt aan een good, clean & fair voedselsysteem. Een ‘Eat-In’ is een gezamenlijke maaltijd waarbij alle tafelgenoten good, clean en fair eten meenemen en het met de anderen delen. Door samen te eten en bewust bij je maaltijd stil te staan ontstaan mooie discussies over eten en het voedselsysteem – bijvoorbeeld over voedselverspilling. Het brengt mensen samen en verbindt ze om in actie te komen voor positieve verandering op voedselgebied.

Uiteraard heeft Kromkommer voor de Eat-In ook eten meegebracht. Aangezien we deze maand – januari – nog volop bezig zijn met onze Kromme Voornemens brachten wij eten mee wat anders in de afvalbak zou zijn verdwenen. Dit keer bestond de ‘oogst’ uit twee verse, knapperige stokbroden en een tongstrelende Zwitserse kloosterkaas. Van de meer dan 50 gasten hebben er een hoop van onze producten gesmuld en zo ook bijgedragen aan het verkleinen van de afvalberg!

Ben jij er bij de volgende Eat-In ook bij? Wij houden je op de hoogte van datum + plaats en ontmoeten je graag de volgende keer ergens op een mooie plek in Rotterdam. Suggesties?!