Cravings en de pareltjes van Kromme Voornemens

Na een goede 3 weken Kromme Voornemens beginnen die cravings toch wel af en toe op te spelen! Craving verwijst in het Engels naar: “to long for; want greatly; desire eagerly: to crave sweets; to crave affection”. Ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes worden volledig bepaald door wat er bij ons binnenkomt via de Kromme Voornemens partners. Soms is dat heel veel brood, de andere keer vooral groente, maar soms ook vis bijvoorbeeld. Wat we eten wordt niet meer bepaald door waar we zin in hebben, maar letterlijk en figuurlijk door wat de pot schaft. Dat zorgt er ook voor dat je nog veel bewuster met je eten omgaat, het wordt echt een rode draad door de dag heen (en ja, we drómen tegenwoordig ook over Kromme Voornemens!).

En tja, we ontkomen er gewoon niet aan om héél af en toe te verlangen naar……

  • CHOCOLADEEE! Die zoete verwennerij, puur-wit-melk-met-nootjes-zonder-of-praliné. Hmm, als je dat een maandje niet eet ga je het toch wel missen. De 2 chocolade-croissants die we afgelopen week binnenkregen van een van onze partners was dan ook nógal welkom en we hebben er van zitten smullen.
  • CAPPUCCINOOO: koude winterdagen, sneeuw, en…. koffie! Dat zit er helaas niet in deze maand. Het lekkere ‘bakkie’ dat je gezellig drinkt met vriendinnen in een cafeetje of na het eten staat deze maand niet op ons menu. We houden het bij thee en water.
  • ONTBIJT: vaste prik in de vroege ochtend is bij Kromkommer normaal gesproken een lekkere bak yoghurt met muesli of havermout. Zuivel hebben we nog maar 1x kunnen afhalen, dus dat vaste ontbijtje is vervangen door bananen – heeeel veel bananen – en brood.

Goed, lekker die cravings, maar medelijden is zéker niet nodig. We krijgen genoeg eten binnen en gelukkig is het aanbod meestal nog redelijk gevarieerd. Verder doen we dit uiteindelijk ook voor een groter doel natuurlijk, minder verspilling. En … ‘meer dan vaak’ zitten er ook pareltjes van producten tussen het ‘afval’. En dan is die craving allang weer uit beeld verdwenen!

Snapshots van de pareltjes van de Kromme Voornemens!

Klik op de parels om het bijschrift te lezen.