Wat jij kan doen om onze missie te steunen? Die vraag krijgen we regelmatig! Daarom hebben we op ’n rijtje gezet hoe jij samen met ons van krom het nieuwe recht kan maken. Want ook al zijn kromme groente en fruit (nog) niet structureel te scoren in het schap, we kunnen er wel met zijn allen voor zorgen dat daar verandering in komt én dat ze niet verspild worden. Krom maar op!

Redden

 1. Koop niet alleen de allermooiste en meest shiny groente en fruit in de supermarkt. En kies vooral voor krom als een supermarkt ze verkoopt. Want hoe leuk is het om jezelf uit te dagen in de keuken met een tweebeenpeen? En wist je bijvoorbeeld dat single bananen die overblijven aan het einde van de dag soms worden weggegooid? Zonde, maar jij kan ze redden!
 2. Bij lokale groente- en fruitwinkels hebben ze soms hele leuke kromme groente. Kies voor krom! En vergeet er dan niet een leuk fotootje van te maken en deze te delen met ons via #kromkommer.
 3. Kies voor producten die gemaakt zijn van ingrediënten die anders verspild zouden worden. Zoals onze soep natuurlijk! En ken je het platform Verspilling is Verrukkelijk bijvoorbeeld al? Al deze toffe ondernemers maken heerlijke dingen gemaakt van voedsel dat anders verspild zou worden. Help redden en geniet tegelijkertijd van al het lekkers!

(Door)vertellen

 1. Verkoopt jouw super geen kromme groente en fruit? Vraag ernaar! Zo weten ze dat er interesse in is. En wie weet kiest de supermarkt in jouw buurt wel voor krom.
 2. Vertel zoveel mogelijk mensen over kromme groente en fruit. Je familie, vrienden, de kapper wanneer je een nieuwe coupe laat knippen of die ene collega bij de koffieautomaat op het werk. Let’s spread the love for wonky!
 3. Deel het verhaal van onze geliefde kromme groente op social media, zodat veeeel meer mensen te weten komen over kromme groente. En dat ze natuurlijk fan worden!
 4. Vertel kids over kromme groente en fruit. En daar kan ons kromme groente en fruit speelgoed bij helpen! Want weet jij, jouw kids of leerlingen bijvoorbeeld al hoe een wortel aan twee benen komt? Check dan het avontuur Meneer Tweebeenpeen.
 5. Wij verspreiden maar al te graag de liefde voor kromme groente en fruit. Wil je dat wij op jouw event erover komen vertellen? Neem dan contact met ons op!

Verbinden

 1. Join the Krommunity! Als teler, restaurant, winkel of natuurlijk als fan. Doe mee en support ons met al onze toffe campagnes en acties. Want samen bereiken we meer dan alleen. Krommunity powerrrrr…
 2. Altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes en kromme ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze soeperrrrr leuke nieuwsbrief.
 3. Kromkommer volgen op social media? Yes! Je vindt ons op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. En één ding kunnen we je beloven: naast het krommuniceren over serieuze nieuwtjes, delen we ook de leukste, mooiste en grappigste kromme groente plaatjes! Ook die van jou.
 4. Wil jij meewerken aan een wereld zonder voedselverspilling en je inzetten om kromme groente nog populairder te maken? Wordt dan onderdeel van ons hulpkrommies team! Meer weten? Klik hier.
 5. Verkooppunt worden van het speelgoed of onze soep? Whoohoo! Wij verwelkomen jou maar al te graag bij onze Krommunity. Neem contact met ons op zodat we samen van krom het nieuwe recht kunnen maken!