Om ervoor te zorgen dat kromme en rechte groente en fruit dezelfde rechten krijgen, is het belangrijk dat héél veel mensen fan worden van krom. En dat fan maken, daar kun je niet jong genoeg mee beginnen!

Kromkommer mede-oprichter Chantal zag haar neefje en nichtjes spelen in hun keukentje met groente en fruit van hout. ‘Perfect’ recht, zoals je het ook in de winkel ziet. Ze dacht: waarom gaan we geen kromme versie maken van dit speelgoed? En tadaaaa! Het idee voor de kromme groente en fruit speelset was geboren.

Partner in crime PlanToys
We kwamen terecht bij PlanToys, een organisatie die duurzaam speelgoed maakt van Thaise rubberbomen die geen rubber meer produceren. Deze zouden anders verbrand worden, wat zorgt voor veel CO2 uitstoot en verspilling van hout. Dit hout zaagt PlanToys tot mooi speelgoed. Het zaagsel wordt weer gebruikt om de kromme groente en fruit speelset mee te maken. Dubbel no waste dus! Het speelgoed wordt gekleurd met pigmenten uit groente, fruit en kruiden en er wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke lijm. Daar kun je dus echt lekker mee spelen!

Ontmoet onze kromme helden
Een succesvolle crowdfunding campagne heeft ervoor gezorgd dat Meneer Tweebeenpeen, Karel Appel, Pieter Peer, Krommie de Kromkommer en Thea Tomatenhart daadwerkelijk het levenslicht zien. Onze kromme helden zijn omgetoverd in heuse speelgoed exemplaren.
Bij de kromme helden in het doosje zit een houten mesje waarmee je het groente en fruit kunt ‘doorsnijden’ en ‘schillen’. Net echt! Ook hebben we een mooi boekje gemaakt waarin het levensverhaal van Meneer Tweebeenpeen verteld wordt. Zo kun je aan je kids, neefje, nichtje of leerlingen uitleggen waarom kromme groente en fruit nu soms verspild wordt en waarom dat echt niet nodig is.

Onze kromme helden gaan internationaal!
Na het grote succes in Nederland wordt het hoogtijd dat ook de rest van de wereld fan wordt van ons speelsetje. Vanaf maart 2019 zijn Carl Carrot en zijn vriendjes in alle 60 landen te scoren waar PlanToys actief is. Wil je weten waar in welke landen het setje te verkrijgen is check dan www.plantoys.com

Ja ik wil een setje!
Je kunt de verkooppunten van het kromme groente en fruit speelgoed hier vinden. Heb je ideeën voor nieuwe verkooppunten? Laat het ons weten!