Om ervoor te zorgen dat zowel kromme als rechte groente en fruit dezelfde rechten krijgen, is het belangrijk dat héél veel mensen fan worden van krom. En dat fan maken, daar kun je niet jong genoeg mee beginnen!

Hoe ‘t begon?

Kromkommer mede-oprichter Chantal zag haar neefje en nichtjes spelen in hun keukentje met groente en fruit van hout. ‘Perfect’ recht, zoals je het ook in de winkel ziet. Ze dacht: waarom gaan we geen kromme versie maken van dit speelgoed? En tadaaaa! Het idee voor de kromme groente en fruit speelset was geboren.

PlanToys

We kwamen terecht bij onze partner in crime PlanToys, een organisatie die duurzaam speelgoed maakt van Thaise rubberbomen die geen rubber meer produceren. Deze zouden anders verbrand worden, wat zorgt voor veel CO2 uitstoot en verspilling van hout. Dit hout zaagt PlanToys tot mooi speelgoed. Het speelgoed draagt bij aan de ontwikkeling van kids èn zijn veilig voor mens en milieu. Wat het speelgoed nog meer zo uniek maakt? Even op een rijtje:

No-waste

PlanToys maakt speelgoed van Thaise rubberbomen die geen rubber meer produceren. Het zaagsel wat overblijft na productie, ook wel PlanWood genoemd, wordt weer gebruikt om de kromme groente en fruit speelset mee te maken. Dubbel no waste dus! 

Duurzaam

 Het speelgoed wordt gekleurd met pigmenten uit groente, fruit en kruiden. En de kromme helden worden in elkaar gezet met natuurlijke lijm. Veilig voor kids en milieu!

Kids leren over krom

Kids fan maken van krom. Dat is ons doel! Met dit speelgoed willen we kinderen spelenderwijs kennis laten maken met kromme groente en fruit en op deze manier hun kwaliteitsperceptie veranderen. Want: jong geleerd is oud gedaan.

Ontmoet onze kromme helden

Een succesvolle crowdfunding campagne heeft ervoor gezorgd dat Meneer Tweebeenpeen, Karel Appel, Pieter Peer, Krommie de Kromkommer en Thea Tomatenhart daadwerkelijk het levenslicht zien. Onze kromme helden zijn omgetoverd in heuse speelgoed exemplaren. Bij de kromme helden in het doosje zit een houten mesje waarmee je het groente en fruit kunt ‘doorsnijden’ en ‘schillen’. Net echt! Ook hebben we een mooi boekje gemaakt waarin het levensverhaal van Meneer Tweebeenpeen verteld wordt. Zo kun je aan je kids, neefje, nichtje of leerlingen uitleggen waarom kromme groente en fruit nu soms verspild wordt en waarom dat echt niet nodig is.

Internationaal

Na het grote succes in Nederland wordt het hoogtijd dat ook de rest van de wereld fan wordt van ons speelsetje. Vanaf maart 2019 zijn Carl Carrot en zijn vriendjes in alle 60 landen te scoren waar PlanToys actief is. Wil je weten waar in welke landen het setje te verkrijgen is check dan www.plantoys.com.

Ja, ik wil een setje!


De internationale versie van ons speelgoed scoren? Yes! Carl Carrot en zijn vriendjes gaan de hele wereld over. Er zijn namelijk al een heleboel winkels die onze Wonky Fruit & Vegetables set verkopen. Klik op de afbeelding hierboven voor het overzicht of om de #wonkytoys te bestellen!


Ga je toch voor de Nederlandse versie? Ook in Nederland zijn er een heleboel (online) winkels die samen met ons zoveel mogelijk kids fan willen maken van krom. Klik op de afbeelding hierboven om naar het overzicht van al onze verkooppunten in Nederland te gaan. Of bestel het setje in onze eigen shop!

Heb jij tips voor nieuwe verkooppunten? Laat het ons vooral weten!