Blauwe lucht en volop zonneschijn, maar in de mail een regen van out-of-office replies… Volop grootse plannen gingen we de zomer in, maar de laatste weken ontkom je er als hardwerkende ondernemer niet aan: het is komkommertijd. Je kunt wel van alles willen, maar als je daar andere mensen voor nodig hebt kun je maar beter even de tijd nemen. Want degene die ‘erover gaat’ ligt te bakken aan de Costa Brava en kan over 3 weken de mails weer lezen. Dus…

Die komkommertijd heeft natuurlijk ook voordelen. Zo kunnen we even goed bezinnen en meerjaren plannen maken. We zien bijvoorbeeld een grootse toekomst voor onze kromkommerjammetjes en paprikaketchups, maar wie gaat het maken en hoe krijgen we voldoende startkapitaal bij elkaar? Daar kunnen we nu eens lekker ongestoord over nadenken en de antwoorden beginnen zowaar te komen!

Op wie je, ook in komkommertijden, natuurlijk wel kan bouwen is de horeca. Dat treft, want in september gaat onze volgende pilot van start in samenwerking met een groothandel in Rotterdam. Zij bieden 2,5 week lang gekke groenten aan en samen zorgen we ervoor de de ‘gekke groenten’ weer op de kaart komen bij de leukste Rotterdamse restaurants. Onze taak deze week is dan ook het overtuigen van al die restaurants om mee te doen. Gelukkig gaat dat tot nu toe als een speer. Enne… die koffietjes en verkoelende ijstheetjes in de zon die daarbij komen kijken, daar maken wij natuurlijk totaal geen probleem van :-)

En nog zoiets leuks waar wij bij deze tropische temperaturen mee bezig zijn: de kerst! Met onze benen in de zon en een ijsje in de hand stellen wij een fantastisch kerstpakket samen met natuurlijk de enige echte kromkommerproductjes en een aantal andere bijzondere dingen. Om te kunnen kiezen voor de absolute toppers moet er natuurlijk het een en ander geproefd worden en komen we op de mooiste plekjes in en rondom Rotterdam. Zo fietsen we rondjes door de streek, proeven we lokale biertjes, ambachtelijke chocolade en de romigste kazen. Je begrijpt het al, het is nogal afzien voor ons die komkommertijd. Tijd voor een ijsje!

Jente en Lisanne
Willen: dat het voor altijd kromkommertijd blijft
Koken: op 24 augustus weer een heerlijk no-waste diner samen met JonkerFrans
Nemen: af en toe een verfrissende duik in de Rotte
Picknicken: of hun leven ervan afhangt :-)