24 mei was het dan eindelijk zover: de Kromkommer Soep Launch. Wij zijn er nog steeds een beetje stil van. Alles klopte, maar dan ook alles!

De locatie was prachtig en de zon kwam zelfs door toen de eerste helden aankwamen. Bij aankomst kon iedereen genieten van Tony’s Chocolaatjes, Just Nuts nootjes, limonades van Pinky Rose en proeven bij de vele stands. Zo was Rotterzwam van de partij met heerlijke bitterballen, en kon je de enige echte Kromkommer telers in levende lijve ontmoeten. Onze Soepfabriek legde piekfijn uit hoe Kromkommer soep gemaakt wordt. Maar dat was nog niet alles; je kon leren brood maken bij de Keukenboeren en Foodguerrilla en zelfs je eigen smoothie bij elkaar trappen op de smoothiefiets van DamnFoodwaste.

En toen was het zover: de officiële lancering. Wij vertelden eerst het hele verhaal van Kromkommer. Natuurlijk met alle juicy details en toffe gasten zoals onze tomatenteler. En tijdens de eerste 15 minuten was #krom al trending op Twitter. BOOM! Dankzij onze toffe Krommunity natuurlijk. Na ons verhaal gingen we natuurlijk naar het launchfilmpje kijken. En….. heel klassiek, die wilde natuurlijk niet. Kijk hem daarom nog even snel hier als je hem nog niet gezien hebt. Hij is zo tof!

Het moment waar iedereen voor kwam, was natuurlijk voor het proeven van de soep! Met de hele Krommunity hebben we genoten. Eindelijk; de eerste gekke groentesoep van Nederland is een feit! Je kunt ze trouwens nu kopen bij WAAR, Groos en Buiten. Onze soep staat gewoon in de winkel!!!!!

Nu zeggen beelden natuurlijk veel meer dan woorden. Check daarom hieronder de prachtige foto’s van Van Zwol Fotografie en Annette Behrens.

Vanaf deze plek willen wij iedereen nogmaals bedanken: vrijwilligers, partners, sponsors, de telers en natuurlijk jullie! Zonder jullie was de soep er niet geweest. Krom is nu echt het nieuwe recht!

Lisanne, Chantal en Jente

ABE_20140524_Kromkommer_398