Zoveel mogelijk kids fan maken van krom. Dat is onze droom. Daarom zijn we afgelopen tijd druk bezig geweest met een heel tof nieuw project, namelijk… een kinderboek!

Net als bij het Kromme Groente & Fruit speelgoed leren kids met het kinderboek dat de natuur geen eenheidsworst maakt. De Krommies zijn nét zo lekker als hun rechte vriendjes. De ster van het verhaal is Meneer Tweebeenpeen, die erachter komt dat hij er anders uitziet omdat hij twee benen heeft. Maar, hij leert ook al snel dat het heel oké is om anders te zijn.

Vertel me meer!

Meneer Tweebeenpeen heeft samen met zijn rechte maatje Wil Wortel de grootste lol onder de grond. Totdat de twee vrienden groot genoeg zijn en worden geoogst. Boven de grond wordt Meneer Tweebeenpeen opeens gescheiden van Wil Wortel. Waar is Wil naartoe? En waarom mag Meneer Tweebeenpeen niet met hem mee? Samen met de andere Krommies, Keesje Krom, Thea Tomatenhart, Pieter Peer en Karel Appel, gaat Meneer Tweebeenpeen op avontuur om Wil wortel te vinden.

 

Voorleesplezier met De Voorleeshoek

Samen met De Voorleeshoek hebben we het avontuur van Meneer Tweebeenpeen omgetoverd tot een voorleesfilmpje. Zo kan je samen met jouw kids, neefjes/nichtjes of leerlingen ook digitaal het avontuur van De Krommies beleven. Ga er lekker voor zitten en geniet van dit grappige en leerzame verhaal. 

3…2…1…. starten maar!

Goed om te weten

‘De Krommies – Meneer Tweebeenpeen’ is een geïllustreerd voorleesboek met 33 papieren pagina’s voor kinderen in de leeftijd van 2-8 jaar. De wat oudere kromme groente fans kunnen het boek zelf lezen.

Het boek is bedacht en gemaakt door ons eigen team en Tess maakte de prachtige illustraties. Het boek wordt uitgegeven door FC Klap en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Goeie Grutten. Ook is het boek in Nederland gedrukt op gerecycled papier en er wordt bij het maken gebruikt gemaakt van plantaardige olie en lijm. 

Doneer een boek aan Stichting Kinderen van de Voedselbank

Stichting Kinderen van de Voedselbank geeft pakketten uit met nieuwe kleding, schoenen en cadeautjes voor kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank. Je kunt ervoor kiezen om één of meerdere boeken te doneren aan deze kids. Wij zorgen ervoor dat dit leuke verhaal bij ze terecht komt.

Ik wil ‘m!

Superleuk dat je samen met ons zoveel mogelijk kids fan wil maken van krom. Bestel jouw exemplaar nu via het formulier hieronder óf doneer er eentje aan stichting Kinderen van de Voedselbank. 

Over het bestellen: via het bestelformulier hieronder kan je het aantal exemplaren bestellen dat jij wil kopen of doneren. De levering wordt verzorgd door onze uitgever FC Klap. Doneer je een boek aan stichting Kinderen van de Voedselbank? Dan doen wij ook een duit in het zakje en bieden we dit boek voor een speciale prijs aan.

Heb je een (online) winkel en wil je het boek gaan verkopen? Yes! Neem dan contact met ons op.