Het is halverwege de middag en we zitten in een brainstorm. Alleen is er niet echt storm, maar eerder een rustig briesje. De nieuwe, frisse ideeën laten het even afweten en het concentratieniveau is niet heel indrukwekkend. Een zeldzame situatie op het Kromkommer-hoofdkwartier. Dat hoofdkwartier is trouwens nog steeds afwisselend één van onze bescheiden (lees: zeer kleine) optrekjes. En nu Kromkommer ‘groot’ wordt is het natuurlijk tijd voor een écht hoofdkwartier. Juist op het moment dat we allebei even inkakken en de inspiratie wegzakt komt er een mailtje: we kunnen nu (ja meteen) naar een potentieel nieuw kantoor kijken!

We sjezen naar een plek die in Rotterdam jarenlang drukbezocht was. Aan de rand van de Maas stroomden de mensen binnen in hét zwemparadijs van de regio: Tropicana. Van de drukte en het plezier is weinig meer te merken als we aan komen lopen. Een verlaten en vervallen gebouw staat voor ons. Afgebladderde verf, losse tegels en een vergaan reclamebord. Uhmmm….? Word dit ons nieuwe kantoor?

We komen binnen via de deur van het voormalig wellness-centrum. Waar zijn we nu toch terechtgekomen? Dan begint een rondleiding die ons van de ene verbazing in de andere brengt. Van de oude pedicure-kamertjes met zonnebank, tot het algenbad en de ruimte waar eerst tientallen kleedhokjes stonden. En ja, het echte zwembad met glijbanen en verlaten wildwaterbaan en al. Afbreken die handel, roepen veel Rotterdammers. Nope. Van iets óuds gaan we iets nieuws maken.

Sinds een tijdje zit hier namelijk Rotterzwam, waar Caroline Zeevat al eens over vertelde. Zij kweken in de kelder van het oude zwembad oesterzwammen op koffieprut. De ultieme kringloopgedachte dus. Maar Mark, onze host, heeft nog veel meer plannen. De grootste stadskas van Europa moet Tropicana worden, met heerlijke verse producten midden in de stad. En een hub voor voedselinitiatieven, mensen die het anders doen en vooruit willen.

Na het horen van zijn verhaal, de avontuurlijke rondleiding door allerlei verlaten ruimtes en een rondje glijbanen zijn we helemaal overtuigd. Speeltuin, boerderij en (oja, daar kwamen we voor) kantoor in één: wanneer kunnen we verhuizen? Nog even hopen op een definitieve ja van de verhuurder, een paar weken klussen en dan is de nieuwe Kromkommer hotspot klaar voor gebruik. En in zo’n dynamische omgeving komen die vernieuwende, innovatieve ideeën zo weer binnenrollen!

Jente en Lisanne
Zoeken:
 nieuwe theesmaken, die thee gaat er met liters doorheen met die kou
Zijn: trots op hun nominatie voor de Horecava Innovation Awards 2014
Gaan: crowdfunden in 2014 voor Kromkommer
Willen: nog een keer van de glijbaan!