Lieve Krommunity,

Vandaag is de dag. Vandaag hebben we al meer dan 35.000 soepjes verkocht. En er zijn voor het eerst gekke groente te koop bij Albert Heijn (!!). Onze Krommunity op social media bestaat vandaag al uit meer dan 15.000 mensen. Onze kast staat steeds voller met awards en prijzen en de muur is bijna niet meer te zien door alle krantenartikelen. Vandaag zijn gekke groenten een begrip en zijn alle verwachtingen, hoop en zelfs grootste dromen die ik 2,5 jaar geleden had, toen het eerste zaadje van Kromkommer geplant werd, meer dan uitgekomen.

En vandaag is mijn allerallerlaatste dag als full-time krommie.

Ik heb enorm genoten van dit avontuur. Het was zonder twijfel de beste tijd van mijn leven. De tijd waarin ik heb geleerd om mijn hart te volgen, waarin ik heb gezien hoe fantastisch het avontuur kan zijn, wat de kracht is van 100% staan voor je dromen en idealen en hoeveel mooie mensen er op de wereld zijn.

En ook de tijd waarin ik erachter ben gekomen wat ik het allerleukste vind: pionieren. Mooie ideeën realiseren. De fase waarin er nog niks is, maar alles kan. Spelen, een beetje rebelleren, filosoferen en vooral actie in de taxi. Ik heb dit allemaal gevonden in Kromkommer. Maar kleine Kromkommers worden groot (gelukkig maar, want dat was natuurlijk altijd de bedoeling!) en nu we stiekem op een écht bedrijf gaan lijken is het voor mij is het tijd om los te laten en nieuwe dromen te gaan dromen en waarmaken.

Ik ben niet helemaal weg en ben ook veel te trots op en gehecht aan Kromkommer om me er helemaal niet meer mee te bemoeien, maar op kantoor kom je mij niet meer tegen. Ondertussen ga ik me een half jaar bezinnen als ‘monkie’ en proberen me nog even niet in nieuwe avonturen te storten. En daarna? Who knows.

Voor nu ben ik ontzettend dankbaar dat ik de stap heb kunnen én durven zetten om hiermee te beginnen. Dat we al die fantastische mensen hebben ontmoet die ons op zoveel manieren hebben geholpen, gesteund en die vanaf het allereerste begin in ons geloofd hebben. Bedankt lieve Krommunity, fantastische telers, partners, inspirerende ondernemers en trouwe volgers. Keep up the good work! Nog wel dankbaarder ben ik voor mijn mede-krommies. Jullie zijn echt de beste, hardstwerkende en meest capabele crew ever en ik heb er het volste vertrouwen in dat Kromkommer met jullie aan het roer nog grootste dingen gaat laten zien. Ik hoop (maar betwijfel) dat ik vaker zulk soort mensen ga vinden!

Boven alles ben ik dankbaar dat ik Kromkommer hebben kunnen en durven loslaten en me weer kan begeven op de weg naar bestemming onbekend.

Dank, dank, dank!

Liefs,

Jente (jentedevries@gmail.com)