Al maanden geleden vroeg Mysteryland ons of wij het festival van wat gekke groente liefde konden voorzien. Uuuuh, ja! En afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Wij mochten 60.000 feestvierende bezoekers kennis laten maken met gekke groente.

Met de wagen volgeladen vertrekken wij naar het Haarlemmermeer om ons kamp op te slaan. Want voor 12 Krommies heb je best een behoorlijk tentje nodig. En ondanks dat wij geloven in een flink potje girlpower, maakten wij de clichés meer dan waar. De enige reden waarom onze enorme tent binnen aanzienlijke tijd rechtop stond, is omdat Joost en Menno (onze tentbuurtjes) hun tent-bouw-skills van stal haalden. Maar, toen waren er toch ook echt klaar voor om te gaan knallen!

Zaterdagochtend waren we alvroeg uit de veren om ons Gekke Groente Museum te gaan opbouwen. Een museum waarbij onze geliefde gekke groente in de picture staan. Onze Jill heeft de afgelopen weken hard gewerkt om het er fantastisch uit te laten zien. En met succes! Ms. Aardappelhart, DJ Rode Beat en de Kronkelige Courgette werden heuse fotomodellen. Ze worden het hele weekend gretig gefotografeerd. De wortels Nick en Moene gaven de leukste rondleidingen door museum aan de vele feestbeesten.

Na een bezoekje aan het museum moet je natuurlijk wel je gekke groente liefde kunnen laten zien aan anderen. Nou, dat kon! We hebben ruim 1.000 tattoos geplakt met daarop Ms. Aardappelhart. Op grote spierballen, sierlijke enkels en ja….ook op harige mannenbillen. Wij zijn best benieuwd hoeveel gekke groente helden op maandag met hun tattoo naar hun werk zijn gegaan, want ze plakten best goed :-P.

Het Gekke Groente Museum hongerig verlaten was niet nodig. Samen met de Smoothie Company hadden we de coolste gekke groente trailer ter plekke met gekke groente- en fruitsap en Kromkommer-soepjes. Zo konden we ook nog eens veel groente en fruit redden. Helaas is niet alles opgegaan. Maar weggooien? Zeker niet! Voedselbank Haarlemmermeer heeft op maandag alles opgehaald en uitgedeeld. Zo is de cirkel weer helemaal rond.

Het was zó ontzettend leuk om te doen. Wij zitten nog flink na te genieten bij het bekijken van de foto’s. Het weer was top, de groente waren gek, de mensen waren zelfs nog gekker en we hebben enorm veel mensen het verhaal van de gekke groente kunnen vertellen. En, we konden met ons team lekker het feestje meevieren. Yihhaaaa! (onze knieën doen nog pijn van het hakken).

Check snel de mooie foto’s gemaakt door Van Zwol Fotografie. En wil je nog meer foto’s zien? Ga dan naar onze Facebook page!

En om nog heel even in het thema te blijven: spread the love!
#gekkegroenteliefde