Na onze vorige blog over de EU, politiek en bijen, tijd voor iets kroms en luchtigs: een gekke groente guerrilla?! Bij Kromkommer willen we namelijk niet alleen vertellen hoe we minder kunnen verspillen, maar ook zelf laten zien hoe dat kan. Oftewel: actie in de taxi! Zaterdag 25 mei hebben we de boel op stelten gezet in Rotterdam met een invasie van gekke groente op het Beursplein. Met onze actie wilden we het winkelend publiek breed publiek laten kennismaken met gekke groente. We lieten zien dat ze minstens zo lekker smaken als alles wat perfect recht, rond, glanzend is of precies de juiste lengte heeft.

En wat waren ze enthousiast! Kleine kinderen die stonden te trappelen om met een gekke groente op de foto te gaan of een megakomkommer op te tillen. Hoogbejaarden die een verfrissende gazpacho van geredde tomaten aten. Studiegenoten die lachen om de gekke vormen van onze snackpraprika’s. Gezinnen die samen de mooiste exemplaren uit onze groentecollectie bewonderden om er daarna een mee naar huis te nemen. Door de vele gestoepkrijtte leuzen op het Beursplein en ons campagneteam van wandelende wortels kon geen mens ontkomen aan het (natuurlijk vredelievende) Kromkommer-geweld. Ondertussen werden we van alle kanten gefilmd en op de foto gezet, wat het geheel nog een extra vleugje glitter and glamour gaf.

De dag liep lekker gesmeerd en alle 1000 kromme komkommers, kisten vol dubbele tomaten en kilo’s gekronkelde wortels waren binnen no-time uitgedeeld aan onze nieuwe Krommunity-members. Wat ons vooral is bijgebleven, zijn de positieve en enthousiaste reacties van de voorbijgangers. Als je zoveel bezig bent met gekke groente, weet je soms even niet meer hoe de ‘gemiddelde Nederlander’ het nou precies allemaal ziet. Maar….., jong, oud, dik, dun, lang, kort….voor iedereen was het duidelijk: gek is eigenlijk heel lekker!

Jente en Lisanne
Waren: 
aanwezig op de Food Revolution Day met de enige echte gekke-groente-twister
Zijn: nog aan het bijkomen en nagenieten van een geslaagde guerrilla-actie
Bereiden: zich voor op een presentatie over Kromkommer bij Vintage Food  in Amsterdam op 2 juni
Zijn trots op: onze nieuwe huisstijl, inclusief spiksplinternieuw logo (hebben jullie ‘m al gezien?)