Wij denken dat het verpakken van onze soep in plastic op dit moment de meest milieuvriendelijke manier is. Doordat de verpakking licht en compact is, besparen we veel ruimte in de vrachtwagen in vergelijking met zware potten of blikken. Een blik of dop van een pot bevat aluminium, wat nog steeds erg lastig te verwerken is. Onze zak is vrij van aluminium. Maar hoe goed wij ook ons best doen om te achterhalen wat de meest milieuvriendelijke manier van verpakken is…..glas, blik of plastic, wij komen er niet uit. En dat lijken de wetenschappers ook niet te kunnen. Duurzaamheid is best complex, dat blijkt ook hier weer. Kun jij ons hierbij helpen? Graag!

Maar uiteraard kun je ook zelf je steentje bijdragen: het kartonnen label kan bij het oud papier en het plastic in de plasticbak. Opgeruimd staat netjes!

Op dit moment is het nog niet mogelijk om de zak te maken van biologisch-afbreekbaar plastic. Dat zou de temperatuur tijdens het verhitten niet overleven. Zo gauw dat wel kan, zetten wij uiteraard die stap.