Het is weer hoogtijd om een van onze Krombassadeurs in ‘t winterse zonnetje te zetten! Vandaag in #hoekrombenjij stellen we je voor aan Bert van het super inspirerende èn duurzame bedrijf Eosta

Bert is al een heeeele tijd commercieel actief in de groenten- en fruitbranche. En daar is hij al meerdere malen de meest kromme en unieke groente- en fruit exemplaren tegen gekomen! Geen wonder dat wij met elkaar in contact zijn gekomen dus. Momenteel werkt hij bij Eosta, de distributeur die onze zoete aardappelen naar Nederland haalt. Ze treden op als ketenregisseur en zorgen daarbij voor complete transparantie voor de biologische groenten en fruit. Wij zijn fan! (& Bert van onze Zoete Aardappelsoep).

Waar ken je Kromkommer van?
Kromkommer ken ik via de media. Een bijzonder bedrijf met een mooie en bijzondere missie. En natuurlijk opgericht door een paar vastberaden dames die hun zaak in korte tijd heel goed op de kaart hebben gezet.

Wat zou je zijn als je een groente of fruitsoort was?
Dit vind ik een een lastige, maar ik ga dan toch voor de biologische boomgerijpte Ataulfo Mango. Een lekkerdere vrucht dan deze bestaat er volgens mij niet!

Wat doe jij tegen voedselverspilling?
Ik probeer zo min mogelijk gezond voedsel weg te gooien. Enne, al zeg ik het zelf: dat lukt me heel goed!

Waarom zou jij wel of niet voor kromme groenten kiezen?
Kromme groente en fruit hebben dezelfde voedingswaarde als de reguliere producten. Dus wat dat betreft zouden er echt geen koopbelemmeringen hoeven te zijn. De hedendaagse consumenten zijn gewend om hun eerste aandacht te focussen op het uiterlijk van de producten, zoals ook al jarenlang door de winkels wordt gepresenteerd.  

Wat denk jij dat er nodig is om tweelingtomaten, kromme komkommers en andere kromme groenten en fruit in het schap te krijgen?
De winkels zullen de kromme groente en fruit aandacht moeten geven in het schap en met goede prijzen proberen de consumenten te overtuigen om die te kopen.