Oh yeah! Soepliefhebbers en gekke groente fans kunnen alweer een half jaar smullen van de heerlijke Kromkommer soepen. Bomvol gekke groenten. Maar waar komen al die gekke kanjers eigenlijk vandaan? Samen met onze wortelavonturiers (gekke groente helden die ons hebben gecrowdfund en nog een excursie tegoed hadden) gingen wij op zoek naar de roots van de gekke wortel.

Teler Frank Franzen gaf ons met een lenteachtig zonnetje een warm welkom toen we zaterdagmiddag het terrein van Franzen Landbouw opreden. Franzen Landbouw is een bedrijf dat al 65 jaar actief is op het eiland Goeree-Overflakkee (Zeeland). Op het bedrijf worden verschillende gewassen geteeld waaronder aardappelen, suikerbieten, tarwe, graszaad, witlof, erwten en uien. Super yum natuurlijk, maar vandaag kwamen wij speciaal voor de buitenbeentjes die de Kromkommer wortelsoep zo ontzettend lekker maken: de wonky wortels!

IMG18098

Vol passie gaf Frank ons een rondleiding over zijn 375 hectare tellende akkerbouwbedrijf. Hij liet ons zien dat op het bedrijf niet alleen gewassen worden geteeld, maar ook het wassen, sorteren, verpakken en opslaan van producten doet Frank allemaal zelf. Wat een werk! Gelukkig heeft Frank goede hulp van zijn zoontje (liep lekker de hele dag met ons mee in z’n rode mini-overall), werknemers en een aantal mega moderne machines.

IMG_0054

We mochten een kijkje nemen bij de lopende band waar worteltjes gewassen en gesorteerd werden. Wow… het leek net een catwalk waar de Giselle’s en Doutzens onder de wortels parmantig overheen paradeerden. En hoewel alle wortels schitterend waren, stal deze wortel met niet 1, niet 2, niet 3, maar (heus waar!) 4 benen toch wel echt de show. Is het geen sexy en lenig fotomodel?!

IMG_2887

De grande tour door de loodsen, de koeling en het akkerland had hongerig gemaakt. En nu onze helden alles te weten waren gekomen over de herkomst van de wortel uit de Kromkommer wortelsoep, was het tijd om het eindproduct zelf te testen. En ook nu bleek weer dat deze beetje frisse en lekker kruidige soep een allemansvriend is. En dat is goed nieuws, want dan ben je niet alleen aan het genieten maar ook nog eens super goed bezig. Per pak Kromkommer wortelsoep red je maar liefst 160 gram van onze wortelvrienden!
IMG_5153

Met veel nieuwe kennis én een vol groentepakket van Frank gingen onze avonturiers weer richting huis. Yum, dat wordt smullen. En niet alleen voor ons, want (zo hebben wij gehoord) ook het paard van Sinterklaas is dol op een gekke wortel ;-).

Meer foto’s: check het album op onze Facebook.

* Note: Wil je meer weten over Frank en zijn bedrijf. Breng dan snel een bezoekje aan zijn website: http://www.franzenlandbouw.nl/