Heb jij je party outfit al klaarliggen? Aanstaande zaterdag is het namelijk al zover! Het Bijna Waste Geweest Feest 2 barst dit jaar los in zowel Rotterdam als Utrecht. Op beide locaties gaan de redders groente en fruit ophalen en daar hoort natuurlijk een heeeeel leuk feestje bij! 

>>>>Heb jij nog geen tasje? Koop hem zaterdag ter plekke voor 9 euro. Maar let op: OP=OP!

Wij kunnen met trots vertellen dat er lekker veel verschillende groente gered kunnen worden: gekke pompoenen, dubbele tomaten, deukige aardappelen, tweebeenpenen, overgebleven bloemkolen en ander lekkers. Wat je precies zult aantreffen is nog een verrassing. Maar we garanderen 1 ding: het is allemaal super jummie!

Op het BWGF2 red je niet alleen groente en fruit van de verspilling, chocolade hoort daar zaterdag ook bij. Tony’s Chocolonely heeft namelijk een lading gebroken repen. Die kunnen niet meer verkocht worden, maar jij kunt ze nu wel redden. Doen we uiteraard graag :-) En het behoeft natuurlijk geen uitleg dat je ook kunt genieten van al het lekkers van Kromkommer en Rechtstreex. Geredde sapjes, soepjes… Yum!

Wat kun je verder nog verwachten in Utrecht?
Natuurlijk vul je eerst jouw tasje. Maar ook daarna is er nog genoeg te doen. Je hebt nu de kans om die plant mee te nemen die echt niet meer past in je huis maar natuurlijk niet weg gegooid mag worden. Het Plantenasiel neemt ze graag voor je in ontvangst en zoekt een nieuw baasje die goed voor je groene vriend zal zorgen.

Mocht je juist op zoek zijn naar nieuwe bloemen, dan kun je bij Bloemenstorm terecht voor geredde bloembollen. Er worden er in Nederland veel bloembollen geproduceerd die niet allemaal in het schap belanden.Wij zien ze veel liever in bloei dan op de afvalhoop. En Bag&Buy komt met bakfiets om hun verpakkingsloze magic te laten zien. Booyah!

Het feest vindt plaats bij de Vechtclub XL. Mocht je je afvragen wat zij allemaal doen? Dan kunnen zij je dat zaterdag precies uitleggen. Net als de Klub, het restaurant ter plekke, waar je kunt genieten van een hapje of drankje. Koken kan het Atelier de Beleving ook erg goed. Dat doen ze lekker buiten met de geredde groente. Kook mee!
De kleintjes kunnen aan de slag bij de RaboBoom waar appeltjes beschreven en gekleurd kunnen worden. En hoe doe je dat beter dan met een geschminkt gezicht? Ga als gekke wortel of hartjesaardappel (ook voor volwassenen!).
(lees hier de nieuwsbrief met info over locatie Utrecht)

En ook Rotterdam wordt een feestje!
Feest jij in Rotterdam mee? Dan kun je naast het lekkerste groente en fruit ook terecht voor allerlei andere dingen om je maaltje compleet te maken. Wat dacht je van ambachtelijk brood van Jory’s Bakery? Super lekker bij die pompoensoep die je wil gaan maken. En mocht je nog iets voor op je brood zoeken, dan heeft de Firma Bijten de lekkerste patés. Liever kaas? Dat komt goed uit! Booij heeft de lekkerste in allerlei soorten en maten. En daarbij serveren ze chutney van geredde uien. Yum! Mocht je even willen uitbuiken, dan kan dat bij de bijzondere boekwinkel van Bosch & en de Jong. Daar vind je o.a. boeken over…. waste!

Als je dan je tasje gescoord hebt en je danst lekker op de beats van Oscar Poiesz, dan kun je nogal eens dorstig worden. Ook daar is aan gedacht. Wij maken net als vorig jaar de lekkerste sappen van geredde appels en peren. Maar ook kokkerellen we geredde, gevulde paprika’s en te gekke aardappelsalade. Daarbij kan Stielman kan je ter plekke voorzien van de lekkerste koffie. Liever iets met een kick? Cidercider maakt goede cider en de Kaapse Brouwers brouwt bijzondere bieren in Rotterdam. Uiteraard kunnen ook in Rotterdam de kids meeknutselen aan de Raboboom en de telers het hemd van het lijf vragen. Eén groot feest dus! (lees hier de nieuwsbrief met info over locatie Rotterdam)

Wij hebben er superveel zin in. Tot zaterdag!

P.s. Neem genoeg contant geld mee. Pinnen is helaas niet overal mogelijk maar laat dit de pret vooral niet drukken!