Zo in de week van de eerste verjaardag van Kromkommer is het zo langzamerhand wel eens tijd voor een mooie primeur.  En die hebben we! Jullie wisten natuurlijk al dat afwijken van de norm in groentenland niet gewaardeerd wordt. Sterker nog, als kromgegroeide paprika staat je een enkele reis afvalbak of biovergister te wachten. Gelukkig begint het nu langzaam door te dringen: KROM is de BOM. En dus, in navolging van voorbeelden uit Engeland, Duitsland en Zwitserland, is het dan ook eindelijk bij ons zover (tromgeroffel…): de kromme komkommer, hartvormige tomaat en bobbelige paprika krijgen een ereplek in het schap!

Samen met onze vaste telers en de Rotterdamse groothandel Zegro hebben we het voor elkaar gekregen: vanaf gister liggen bij Zegro 2,5 week lang vier soorten gekke groenten in het schap. Jeeeeeejjjjjj!

Dit betekent natuurlijk dat de leukste, lekkerste en meest vooruitstrevende restaurants van Rotterdam alleen nog maar gekke-groente-soep, kromkommersalade en pukkelige-paprika-pasta koken. Zo serveert Kom de Soepwinkelgedurende de actieperiode een heerlijke wonky-quiche, komt bij Nielson de befaamde paprikachutney weer op de kaart en gaan ook partners van het eerste uur New Fork en Restaurant de Watertoren de uitdaging aan. Maar ook een hele rits nieuwe partners heeft zich aangesloten bij de Krommunity.

Reden voor een feestje dus! Wij vergeten nogal eens stil te staan bij successen en zijn dan al lang bezig met de volgende stap. Maar omdat wij bij elk deelnemend restaurant langsgaan om te kijken, proeven en bloggen kunnen we om dit success echt niet heen. Verplicht vieren en genieten dus… We kunnen nu al niet wachten! Vieren jullie met ons mee? Op onze website vind je een overzicht van de officiele partners van ‘Kromkommer op de kaart’, onze blogs en alle informatie.

Eet smakelijk!!

Jente & Lisanne
Gaan:
 vanaf nu IEDERE dag uit eten : )
Maakten: verfrissend en decoratief ‘kromkommerrolletjeswater’ (duhh)
Dronken: dit op het strand op met de voetjes in het water….
Stemmen: in de categorie duurzaam en lekker op de Plant Power Canteen van Kromkommer-BFF Natascha Kooiman