Weet je nog, in 2013? Toen was de eerste Damn Food Waste in Amsterdam. Lijkt alweer jaaaaren geleden dat we daar samen met Too Good To Waste aandacht vroegen voor gekke groente. Massa’s mensen hebben toen voor onze foto wall gestaan. Dat was leuk!

1001154_584907301554620_1365368209_n

Nu er weer een Damn Food Waste georganiseerd werd in Rotterdam, hoefden wij ons dus geen seconde af te vragen of we mee zouden doen…..

Afgelopen zondag was het dan zover. Op Plein 1940 werd maar liefst 850 kg groente gered. De discosoep was heerlijk (ok, niet zo lekker als onze eigen gekke groente soep, al kwam het wel énorm dicht in de buurt) en gelukkig kwamen er heel veel mensen genieten van de soep.

Wij zorgden op Damn Food Waste Rotterdam voor de bekende gekke groente ballenbak, die al eerder de harten van menig gekke groente held op hol bracht in onze Pop-Op Shop. Dit keer wat groter, waardoor er hordes kids de hele middag te vinden waren in onze bak. De ballen staan voor alle tomaten die bij 1 teler in 2 dagen weggegooid worden. En dat is best wel heel veel.

Naast de gekke groente ballenbak kon je ook genieten van onze eigen gekke bietensoep. Maar niet alleen Kromkommer was present. Hutten was aanwezig met hun Overlekker soep en saus, Broodnodig maakte brood van oud brood (ja, dat kan!), Instock leerde bezoekers fermenteren, Rechtstreex maakte de lekkerste hapjes en Biofutura presenteerde hun nieuwste doggybag. En, zelfs de zon werkte een beetje mee. Hoe fijn!

De volgende Damn Food Waste….
Komt er niet! Als het aan ons ligt tenminste. Want ook op deze middag was weer goed te zien dat food waste echt heel erg uit is. Eten weggooien kan gewoon niet meer. Laten we er dan ook vanuit gaan dat de volgende Damn Food Waste niet door kan gaan… wegens gebrek aan goed eten dat dan inmiddels niet meer weggegooid wordt. Daar tekenen wij voor. O yeah!