Gisteren gespot bij AH: zakken met appeltjes met hagelschade en bakken met te kleine peertjes. Met deze nieuwe verpakkingen lijkt AH de Buitenbeentjes ook in 2016 door te zetten. Goed nieuws!

Eerder introduceerde Albert Heijn al een doos Buitenbeentjes met verschillende soorten gekke groente en fruit. Deze nieuwe stap geeft ons dan ook hoop dat er dit jaar misschien nog wat meer soorten zullen volgen. Wat ons betreft is de tijd daar meer dan rijp voor.

De appelzak staat vol met recepten om de appels te verwerken tot moes of taart. Goed idee! Als je verder leest, staan er nog wat interessante dingen op: “Buitenbeentjes komen van onze vaste telers. Zij hebben altijd al een goede bestemming voor appels met een iets afwijkend uiterlijk”.
Het lijkt er dus op dat we vooral niet mogen denken dat deze producten anders weggegooid zouden worden. Bij appels en peren zal deze aanname in de meeste gevallen ook opgaan. Appels en peren gaan vrijwel altijd naar de verwerkende industrie als ze de markt niet opkunnen. Bij andere soorten en met name groente is deze situatie toch echt wel anders en is de uitdaging ook wat groter.

Wij zijn dus heel erg benieuwd naar de volgende stap van Albert Heijn. En natuurlijk van de andere supermarkten. Want Plus, Jumbo & Lidl en collega’s, jullie willen toch zeker niet achterblijven?

 

IMG_6098IMG_6099