Tadaaaa, onze volgende Krombassadeur in #hoekrombenjij is Billy van der Gaag van Leukegeit.nl! Zijn favoriete Kromkommer soepje: onze pompoensoep.

Geen gemekker, want vandaag is het tijd voor wat leukigheid: onze Krombassadeur en plantenliefhebber Billy! In zijn dagelijkse leven runt Billy de feel good website Leukegeit.nl en doet hij graag een lesje yoga. Ennehh… hij is ook veel in de keuken te vinden om de lekkerste vega(n) gerechten te maken. (Yummie!)

Waar ken je Kromkommer van?
Kromkommer ken ik eigenlijk al heel lang. Volgens mij kwam ik de allereerste keer in aanraking met Kromkommer toen ik jaren geleden een k(r)omkommer kocht op de Rotterdamse Oogst markt.

Wat zou je zijn als je een groente of fruitsoort was?
Dan denk ik dat ik een broccoli ben, de stronk of een roosje – het maakt me niet uit. Gestoomde broccoli met sojasaus en geroosterde sesamzaadjes is altijd mijn go to gerecht als ik lekker gezond wil eten.

Wat doe jij tegen voedselverspilling?
Ik ben echt tegen eten weg moeten gooien. Kliekjes worden altijd ingevroren of bewaard in de koelkast voor een moment dat ik geen zin heb om te koken. Restjes groenten worden altijd verwerkt in een soep, curry of in een zoet baksel (zoals een courgette- of zoete aardappelcake).

Waarom zou jij wel of niet voor kromme groenten kiezen?
Als ik weet dat groenten vanwege een ‘afwijkende’ vorm niet verkocht kunnen worden, dan is dit juist een extra reden om de groenten wél te kopen.

Wat denk jij dat er nodig is om tweelingtomaten, kromme komkommers en andere kromme groenten en fruit in het schap te krijgen?
Ik heb vaak het idee dat een supermarkt denkt te weten wat de consument wil, maar dat het de consument uiteindelijk weinig uitmaakt hoe de groenten of fruit eruitziet. Leg alle komkommers (recht, krom, vierkant) gewoon in hetzelfde schap. Je zult zien dat de meer opvallende komkommers als eerste uit de schappen worden gehaald!