De dag waarvan we wisten (en droomden) dat hij er ging komen is daar: AH maakt vandaag bekend dat zij gekke groente en fruit gaan verkopen. Weliswaar alleen nog online, maar wat een mooie (eerste) stap! De pakketten zullen 3,99 kosten, met een korting van 25%.

Onze telefoon staat vandaag roodgloeiend. Facebook en Twitter stromen vol. Mensen zijn blij dat onze geliefde gekke groente eindelijk in de spotlight staan. Wij zijn niet bij deze actie van AH betrokken geweest. Wel zitten wij morgen met AH aan tafel en zijn heel benieuwd naar hun verhaal over de Buitenbeentjes. Want wij hebben nog wel wat vragen. Want hoe zit het met de prijs die de teler ontvangt? En hoe gaat dit verder op de lange termijn? Twee puntjes die wij wel belangrijk vinden.

Als je een pakket wil gaan bemachtigen, dan kan dat kan nu hier. Op de site schrijft AH het volgende over de Buitenbeentjes, die vanaf morgen leverbaar zijn:

“Buitenbeentjes zijn groente en fruit die normaliter vanwege hun ‘looks’ worden afgekeurd… maar niet door ons!! Hun uiterlijk zegt namelijk helemaal niets over de kwaliteit en smaak want die is dik in orde. Daarom vinden we dat ook deze producten een plek verdienen in de groentela of op de fruitschaal. Met een pakket buitenbeentjes haalt u een heerlijke variatie aan seizoensproducten in huis die anders de consument nooit bereikt zouden hebben. Wel zo duurzaam, en nog voordelig ook!”

Wij zijn eigenlijk wel heel blij met deze tekst. Want hiermee geeft AH aan dat de bizarre eisen waarop groente beoordeeld worden, niet meer van deze tijd zijn. En dat zij zelf een start maken met het niet meer afkeuren van  groente en fruit om hun “looks”. Dat is nog eens goed nieuws!

Dus binnenkort in alle schappen tussen de “perfecte” groente en fruit, Albert Heijn?

buitenbeentjes