1500 kilo kromme pastinaken voor de deur van de Tweede Kamer? Wij deden het! Op 20 juni stond het Plein in Den Haag in het teken van Krom + recht, dat is pas echt.

Zo’n 20% van de pastinaken wordt verspild omdat ze niet mooi genoeg zijn. Ook voor andere soorten groente en fruit is perfectie de norm. Om aandacht te vragen voor de extreme kwaliteitseisen voerden wij actie in Den Haag.

Onze telers zorgden voor een prachtige berg kromme pastinaken. Die konden de hele dag gered worden door alle voorbijgangers. Ook Instock kwam langs met hun bakfiets en toverden de pastinaken om tot een heerlijk soepie. En uiteraard hadden de politici een glansrol. Want we stonden natuurlijk niet voor niks pal voor de Tweede Kamer.
O.a. Rik Grashoff, Sharon Dijksma, Helma Lodders, Tjeerd de Groot, Carla Dik Faber en Attje Kuiken kwamen pastinaken redden. Een aantal beloofden ons om in het onderwerp te duiken. Wat ons betreft ontzettend nodig, want juist de politiek zou het goede voorbeeld kunnen geven door de bestaande EU-normen van tafel te vegen.

Een dag vol zon, blije gezichten en veel nieuwe fans voor échte groente. De prachtige foto’s zeggen meer dan woorden <3

Foto’s: Laura Lee Hulsman

 

Liever bewegend beeld? Check dit videoverslag van onze actie gemaakt door WNL: