Kromkommer en Rechtstreex presenteren:

 

Het Bijna Waste Geweest Feest

 5-10% van alle groenten en fruit in Nederland wordt verspild. Dit gebeurt vanwege hun looks of simpelweg omdat er te veel van is. Het Nederlandse kasseizoen loopt ten einde en de Nederlandse fruitbomen werpen hun vruchten af. Van alle kanten bereiken ons signalen over overschotten. Tijd voor actie!

Het doel: in 1 dag 5000 kg groente en fruit redden van de verspilling. En wij hebben jouw hulp nodig om dit doel te bereiken!

Wat is er aan de hand?
Door hagelbuien eerder dit jaar zijn er veel appels en peren die hagelschade hebben opgelopen, waardoor plekjes en deukjes op het fruit ontstaan. Deze zijn niet mooi genoeg voor de supermarkten. Door de warme zomer zijn er veel te grote bieten, maar ook pompoenen die niet aan de ideale maten voldoen. Er zijn wortels die niet naar de winkels kunnen en tomaten die zich opstapelen. Wij gaan deze prachtige groente en fruit rechtstreeks aan de man brengen, zonder de tussenkomst van de supermarkt. In 1 dag. We nemen het heft in eigen hand en leggen de directe link tussen boer en consument. Dit doen wij op een te gek event: Het Bijna Waste Geweest Feest. Daar moet je bij zijn!

Wat kun jij doen?
Dit Bijna Waste Geweest Feest met ons vieren natuurlijk! Voor 7 euro koop je een uber coole “Bijna Waste Geweest Tas” tas die je op 8 november mag komen vullen met 5 kg groente en fruit. Je mag er één kopen, maar liever natuurlijk twee of drie. Zo redden we samen 5000 kg groente van de verspilling. Maarrrrr…. Het is belangrijk dat we in de voorverkoop minimaal 2500 kg groente en fruit verkopen, alleen dan kunnen we het event door laten gaan.

Koop nu je tas hier

Waar is het feestje?
Het Bijna Waste Geweest Feest vindt plaats in de Fenix Food Factory. Dé nieuwe hotspot van Rotterdam. Wij zorgen ervoor dat deze dag echt een feest wordt. Bergen groente en fruit zullen je toelachen en de telers en boeren zijn aanwezig om je over de producten te vertellen. In alle rust kun jij je tas (of tassen!) vullen, terwijl je swingt op de beats van de band en geniet van een glaasje vers geperst hagelschade appel-perensap.

Wij hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij! Zet 8 november (van 12.00 tot 17.00) in je agenda en red met ons 5000 kg groente en fruit. Yihaaaaa!

Heb je vragen over het Bijna Waste Geweest Feest? Laat het ons weten via bijnawastegeweestfeest@kromkommer.com.

 

Het Bijna Waste Geweest Feest wordt mede mogelijk gemaakt door onze toffe partners:

partners-website