In het jaaroverzicht heb je kunnen lezen hoe 2018 er voor ons uitzag. Maar nu het jaar ook echt voorbij is, kunnen we de balans opmaken en de concrete cijfers met jullie delen. Benieuwd naar een toelichting bij de cijfers? Hier lopen we er met je doorheen.

Bereik, politiek & media
2018 was een jaar waarin we meer mensen bereikten met ons verhaal dan ooit tevoren. De consument, media en politiek konden niet om ons heen. Zo kregen we de kwaliteitseisen voor groente en fruit op de politieke agenda, waren we soms wel wekelijks in de (landelijke) media te vinden en bereikte ons meest succesvolle social media bericht meer dan 2 miljoen mensen. WOW!

Geredde kilo’s groente
Ook hebben we samen met onze Krommunity weer veel kromme groenten gered. Bijna 60.000 kilo kromme groente kregen een ereplek in onze soep. En van die kromme groente soep werden 417.000 kommen gegeten.
Deze cijfers zijn vergelijkbaar met die van 2017. Hierin hebben we helaas niet de groei kunnen behalen die we hadden gewild. Het blijft voor ons een grote uitdaging om niet alleen mensen te kunnen bereiken met ons verhaal, maar ook met onze producten. Dat is superbelangrijk voor ons als sociale onderneming. Want de verkoop van onze producten is het middel om ons doel te bereiken.

Nieuwe projecten
In 2018 zijn we een aantal nieuwe projecten gestart om ons verhaal over kromme groente en fruit nog beter te vertellen. Dankzij de steun van 516 enthousiaste crowdfunders, lanceerden we i.s.m. PlanToys het kromme groente en fruit speelgoed (dat dit voorjaar in 60 landen de markt op gaat whoohoo!). En we introduceerden een lijn biologische verse soepen bij EkoPlaza. Met deze nieuwe projecten leggen we een mooie bredere basis voor de toekomst.

2019: k(r)om maar op!
De uitdaging voor 2019 is voor ons helder: nog meer mensen betrekken in onze strijd voor gelijke rechten voor kromme groente en fruit mét de verkoop van onze producten. Zo kunnen we dat op een duurzame manier blijven doen totdat onze missie bereikt is en we van krom het nieuwe recht hebben gemaakt.

Bekijk het volledige overzicht in cijfers hier.