Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten

Blog

Purpose People: Kromkommer

MaatschapWij maakte een prachtig videoportret over Kromkommer in hun serie “Purpose People”. Over het zoeken naar de balans tussen knokken voor je missie en commercieel succesvol zijn en een groot probleem juist in het klein aanpakken om het verschil te maken. Check de video hieronder of lees de begeleidende blog.

Portretten van andere inspirerende ondernemers kun je vinden op MaatschapWij.

 

 

 

Tomatensoep met snoeptomaatjes is er even niet

Onze Tomatensoep met snoeptomaatjes is inmiddels een echte klassieker. Maar nu is hij er even niet.

Nu vraag je je vast af: maar als het zo’n lekker soepie is, waarom is hij er dan nu niet? Dat leggen we je graag uit.

Minder snoeptomaatjes om te redden
Tomatensoep met snoeptomaatjes wordt gemaakt van overgebleven Nederlandse snoeptomaatjes van Greenco. Waarom deze lekkere tomaatjes overblijven? Omdat vraag en aanbod even niet op elkaar aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als er ineens veel snoeptomaatjes uit Spanje komen. Dan blijven de Nederlandse tomaatjes soms liggen. Maar ook een piek in de productie als het ineens warm […]

Door |maart 9th, 2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Tomatensoep met snoeptomaatjes is er even niet

De uienberg van Guusta

Twee weken geleden kregen we van een fan een berichtje doorgestuurd van Omroep West. “Boerin in Woubrugge zit met 70.000 kilo uien in de maag” kopt het artikel. Het is niet de eerste keer dat  hulpkreten van boeren de media bereiken. Eerder lieten we al de verhalen zien van sperzieboonteler Martin, pompoenteler Sandra en een wortelteler in Swifterbant. Ook dit keer willen wij jullie er meer over vertellen. Dus… op naar Woubrugge!

We spreken boerin Guusta op een druiligere dinsdagochtend in haar uienschuur waar de enorme berg gele uien ligt opgeslagen. Het is moeilijk voor te stellen dat al deze uien straks […]

Door |februari 21st, 2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor De uienberg van Guusta

Krommunity test nieuwe soepen

Twee weken geleden riepen we de Krommunity op om de allernieuwste Kromkommersoepen te komen keuren. Dat hoefden we geen twee keer zeggen… Want wie wil nu niet meebeslissen over de nieuwste gekke groente soepen?

Op Valentijnsdag kwam de Krommunity bij elkaar bij Seats2Meet Utrecht CS. In romantische sferen – tussen de rozenblaadjes en bij kaarslicht – gingen de proevers in opperste concentratie aan de slag. Er werden twee verschillende soepen geproefd. Hoe dat eruit zag? Check snel de foto’s!

Wij gaan nu als een speer aan de slag om alle feedback te verwerken. Hiermee gaan we recepturen nóg lekkerder maken. En als […]

Door |februari 15th, 2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Krommunity test nieuwe soepen

Soepproevers gezocht!

Jaaaaaaaaaa het is weer zover: we gaan nieuwe soepen proeven! De laatste weken zijn we druk geweest met het ontwikkelen van nieuwe soepen. Wij vinden ze heeeeerlijk, maar het gaat er natuurlijk om wat jíj ervan vindt. Want zonder de goedkeuring van de Krommunity, geen nieuwe soep.

Wat is nu een betere dag om gekke groente liefde te proeven dan dé dag van de liefde: Valentijnsdag. Heb je een date? Neem hem of haar gezellig mee. Heb je geen date? Dan heb je die bij deze!

Hoe, wat en waar?
Waar: Seats2Meet Utrecht CS (let op, het is dus niet Seats2Meet Meetingplaza)
Adres: Moreelsepark 65, Utrecht. In Hoog […]

Door |februari 3rd, 2017|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Soepproevers gezocht!

Kromkommers terugblik 2016

Wij zijn niet zo van de long reads, maar 1 keer per jaar maken we een uitzondering voor onze terugblik. We wilden dit stuk beginnen met dat 2016 een bewogen jaar was. Maar wat blijkt: in de terugblik van 2015 stond exact hetzelfde. Beweging en hectiek lijkt een belangrijk onderdeel van Kromkommer te zijn. Maar 1 ding is zeker: 2016 was bewogen. Een jaar van vele veranderingen, ups en downs. Lees je mee?

Het jaar begint met een frisse start. Samen met Rechtstreex verhuizen we van ons kantoor in Katshoek naar Kleinhandel in het Groothandelsgebouw. Een prachtige nieuwe plek. Later blijkt dat de plek niet voor […]

Door |december 21st, 2016|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Kromkommers terugblik 2016

Klein is Fijn Pompoenfestijn barst los

Eindelijk is het dan zover: het Klein is Fijn Pompoenfestijn is losgebarsten! 4 dagen lang staat onze pop-up in het teken van het redden van kleine pompoentjes.

De pompoenen zouden verspild worden omdat ze niet voldoen aan de ideale maten, terwijl er met de smaak niets mis is. Dat is toch krom? Wij geven ze een plekje in onze winkel én in onze nieuwste soep: Kromkommer Pompoensoep met een Oosters tintje.

In de winkel liggen honderden kilo’s kleine Uchiki Kuri pompoenen en flespompoenen klaar om gered te worden. Deze zijn afkomstig van de Pompoenwinkel. In winkel kun je lekkere recepten vinden […]

Door |oktober 28th, 2016|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Klein is Fijn Pompoenfestijn barst los

Word een pompoen-snij-kampioen!

Het is bijna Halloween – dé tijd voor pompoenen in huis. Want naast dat ze natuurlijk heerlijk zijn om op te eten, zijn het ook toffe Halloween decoraties. Daarom organiseren we als onderdeel van het “Het Klein is Fijn Pomoenfestijn” een heuse pompoen carve workshop!

Tijdens de workshop leer je hoe je een pompoentje omtovert tot een spookachtige, stoere of juist grappige Halloween decoratie. Of tot een eetbare soepkom, want daar zijn vooral de kleintjes (waar we gek op zijn) voor geschikt.

Word jij ook een pompoen-snij-kampioen? Meld je dan nu aan:

De workshops zijn op zaterdag 29 oktober om 14.00 en om […]

Door |oktober 21st, 2016|2016, Acties, Design, Soep|Reacties uitgeschakeld voor Word een pompoen-snij-kampioen!

Klein is Fijn Pompoenfestijn

Het is herfst en dat betekent dat het pompoenseizoen is losgebarsten. Wij zijn gek op deze oranje rakkers en velen van jullie delen deze liefde met ons. Maar net als bij andere groenten, redden ook lang niet alle pompoenen het tot ons bord. En daar gaan wij verandering in brengen!

Zo’n 10% van de pompoenen wordt verspild omdat ze niet mooi genoeg zijn. Maar vooral ook omdat ze niet voldoen aan de juiste maten. We zijn gek op anders en geven deze kleine pompoentjes vanaf deze herfst een plekje in onze nieuwste soep: Kromkommer Pompoensoep met een Oosters tintje. YUM!

Ondermaats? Klein is […]

Door |oktober 13th, 2016|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Klein is Fijn Pompoenfestijn

Kromkommers in het schap bij AH

Eindelijk is het dan zover: ’s lands grootste retailer verkoopt Kromkommers! Een enorme mijlpaal met voor ons vooral een symbolische betekenis.

Vier jaar na de start van Kromkommer is het dan eindelijk zover. De kromkommer (ons boegbeeld) ligt in de schappen van Albert Heijn. De kromme vrienden zijn onderdeel van de lijn Buitenbeentjes: groente en fruit dat “is afgekeurd op hun uiterlijk maar alsnog een goede smaak en kwaliteit heeft” aldus AH.

Naast kromkommers zijn er ook winterpenen, appels, peren en paprika’s te vinden in het gekke groenteschap. Eerder schreven wij deze blog over de Buitenbeentjes.

Door |september 27th, 2016|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Kromkommers in het schap bij AH